Care-i treaba cu toată dragostea asta?

Care-i treaba cu toată dragostea asta?

În fiecare an, pe data de 14 februarie, în multe parți ale lumii, cei care se iubesc își dăruiesc ciocolată, flori, felicitări și alte cadouri, toate în numele Sfântului Valentin. Dar cine este acest sfânt și de unde pornesc aceste tradiții?

Legenda Sfântului Valentin are mai multe versiuni, în funcție de zonă, cultură și religie. Cea mai cunoscută poveste este aceea a unui preot creștin pe nume Valentin, care a căsătorit în secret numeroase cupluri de tineri, după ce împăratul Claudiu a interzis acest lucru. Drept consecință, preotul a fost executat în data de 14 februarie, dată care a devenit ziua iubirii.  

O altă versiune ne spune că această sărbătoare a fost promovată de către preotul Gelasius, pentru a anula festivalul Lupercalia, care presupunea sacrificarea animalelor în scopul fertilității femeilor. Astfel, preotul Gelasius a hotărât că pe data de 14 ferbruarie se sărbătorește Valentine’s Day, zi de celebrare a iubirii, prin gesturi mici și fine.

În zilele noastre, Valentine’s day este sărbătoarea îndrăgostiților în majoritatea statelor occidentale. Chiar dacă globalizarea ne-a adus aproape Sărbătoarea Sfântului Valentin, unele țări își păstrează tradițiile dedicate zilei iubirii.

Noi, românii, sărbătorim ziua iubirii pe data de 24 februarie și aceasta poartă numele de Dragobete. Această denumire vine de la Dragobete, cel care era considerat fiul Dochiei și protectorul iubirii, în Dacia. În anii trecuți, această zi era colorată cu muzică și dans, pentru cei îndrăgostiți sau pentru cei care doreau să lege noi relații. Astăzi, această zi este mai bogată prin cadouri de tot felul și simboluri prin care ne exprimăm dragostea pentru celălalt.

Indiferent dacă alegi să sărbătorești Valentine’s Day sau românescul Dragobete, profită de aceste zile pentru a-ți arăta afecțiunea față de cei pe care îi iubești. Atunci când celebrăm cel mai frumos sentiment, iubirea, e necesar să alegem cadouri de V-day cu mesaje speciale.

    

Urmează perioada în care cei îndrăgostiți sunt în căutarea cadoului perfect, de aceea noi avem pentru tine câteva sugestii. Alege unul din seturile noastre de cuplu (tricouri, bluze) sau alege să imprimi unul dintre momentele voastre preferate pe o cană, pernă sau un puzzle. Persoana dragă sigur va fi surprinsă, căci bucuria vine din mesaj.

Orice zi este potrivită pentru a-ți exprima iubirea pentru celălalt, mai ales zilele de Valentine’s Day și Dragobete, în care reușim să atingem prin gesturi mici, inimile celor dragi.

 

Articole populare

Tags

cadouri ieftine idei de cadouri tricouri cu mesaj tricouri personalizate tricouri amuzante tricouri ieftine cadouri originale cadouri deosebite tricouri tricouri cu mesaje idei de cadouri originale cadouri pentru iubit cadouri pentru iubita idei de cadouri pentru iubit idei de cadouri pentru iubita cadouri de calitate cum sa oferi cadouri originale cadouri haioase cadouri adolescenti cana personalizata cadouri funny Tricou adopt a dog Tricou friends like stars Tricou Dogs never lie Petsonality Tricou Dog Mom cadou original tricouri copii cana cu caricatura cani cu mesaje tricouri unicat set de pijamale tricouri pentru cupluri tricouri cadou tricouri cu mesaje de dragoste cadouri ziua indragostitilor cadouri valentine's day pijamale personalizate pijamale femei tricouri cu mesaje haioase tricouri romgleză pijama personalizata pijama imprimata hanorace cu mesaje hanorace barbati tricouri cu mesaj amuzant tricouri motivationale hanorace cadou hanorace personalizate tricou personalizat tricouri cu zodii tricouri romgleza Caricatura Personalizata tricou cadou sweatshirturi de cuplu bluza cu emoji sweatshirt cadouri craciun caciuli cu mesaj caciuli personalizate caciula de craciun Cana Personalizata cadou personalizat tricou cadou pentru el Cadou pentru iubit Idei de cadouri pentru barbati Cadouri pentru EL idei de cadouri pentru ea tricouri fete Cadou pentru iubita Cadou pentru ea cadouri personalizate cadouri de efect tricouri florale set tricouri burlacite tricouri de cuplu tricouri pret redus oferte tricouri black friday tricou la promotie Cadou Dragobete Cadou Valentine's Day cadou black friday tricouri frumoase tricouri burlacite Cadouri Ieftine Cadou Ieftin Ziua Femeii Rochie Flori Flori Imprimate Cadou Ziua Femeii Cadou Primavara Cadou 8 Martie Cadou 1 martie reduceri Ruvix haine copii

PREȚURI AVANTAJOASE

Tricouri de la 25 lei

GAMĂ VARIATĂ DE PRODUSE

Modele standard sau personalizate

LIVRARE RAPIDĂ

Oriunde în România

TRANSPORT GRATUIT

Pentru comenzile de peste 150 lei

CUMPĂRĂTURI ÎN SIGURANȚĂ

Comenzi securizate