Luna martie este luna tricourilor pentru femei. Folosește codul MARTIE50 și beneficiezi de o reducere de 50% la tricourile de damă.

Blog

Cele mai inspirate idei de cadouri pentru botez

Cele mai inspirate idei de cadouri pentru botez

Botezul unui copil intră în categoria evenimentelor speciale, care se întipăresc pe viață în memoria părinților celui mic și a familiei extinse, așa că îți înțelegem îngrijorarea: vrei să apari la petrecere cu un cadou potrivit, care să nu ajungă să fie indexat în amintirile tuturor sub eticheta „cel mai neinspirat cadou pe care l-a primit copilul”.

Dacă mai adăugăm în ecuație și variabila magazin de cadouri, lucrurile se complică exponențial: la o simplă căutare pe Google vei găsi o multitudine de magazine și idei de cadouri care, în cazul în care nu știi exact ce cauți, vor sfârși prin a te încurca și mai mult.

Tocmai de aceea, dacă ai nevoie de un strop de inspirație, te invităm să vedem împreună care sunt cele mai inspirate idei de cadouri pentru un botez și cum poți să te asiguri că dăruiești cadoul cel mai potrivit.

Sfaturi și propuneri pentru cel mai frumos cadou de botez

Cele mai populare cadouri pentru botez sunt, de obicei, cele practice și utile pentru părinți, care să îi ajute în primul an de viață al copilului.

În general, dacă este vorba de un botez al unui copil cu părinți foarte conservatori e bine să mergi pe variantele „sigure”: aparate pentru prepararea hranei, leagăne, premergătoare, cutiuțe muzicale, trusouri etc.

Dacă este, însă, vorba de un eveniment organizat de niște părinți exact ca tine, adică dezghețați, haioși și cu o mare pasiune pentru cadouri inedite, atunci poți să îți folosești creativitatea din dotare pentru a alege un cadou cu adevărat memorabil, care să pună un zâmbet pe fața tuturor.

Cadouri botez: body bebe personalizat

Un body pentru bebe personalizat îmbină latura ta creativă cu latura practică pe care o caută părinții. Cu alte cuvinte, părinții vor primi un cadou care le va fi de folos, însă, în același timp, mesajul sau imaginea pe care alegi s-o imprimi pe body va transforma cadoul într-unul foarte simpatic și original.

În plus, toată lumea va aprecia faptul că nu ai ales un cadou standard, mass-market, ci un dar gândit special pentru bebelușul prietenilor tăi.

Cadouri pentru botez: tricou personalizat

O altă variantă ar putea fi să îți întrepți atenția către un mic tricou personalizat, care să îi ajute pe cei din jur să înțeleagă ce „spune” bebelușul dintr-o privire. Cum mica minune a prietenilor tăi descoperă ușor, ușor lumea din jur, de ce să nu ajuți și tu lumea să o descopere încet, încet pe micuța minune?

Un tricou creat pe mărimea bebelușului, cu un mesaj sau cu o imagine haioasă sau jucăușă poate fi un cadou de botez foarte inspirat, mai ales dacă îl și împachetezi într-un mod creativ.

Idei de cadouri pentru botez: tricouri personalizate familie

Ce-ar fi dacă ai alege să îi surprinzi pe părinți cu un cadou care nu e doar pentru cel mic, ci și pentru ei?

Un set de tricouri personalizate pentru familie poate fi un mod excelent de a le transmite proaspeților părinți că doar împreună pot depăși toate momentele grele care ar putea urma în lunile următoare și tot împreună vor naviga printr-o mare de momente frumoase.

Iar dacă mai incluzi în ecuație și niște printuri rezistente și un material de calitate, delicat cu pielea, atunci poți considera că ai găsit cadoul perfect.

Cadouri botez: perne personalizate

O fotografie cu cel mic imprimată pe un set de perne pufoase (pe care părinții să le poată folosi fie în pătuțul copilului, fie pentru patul lor) se poate transforma cu ușurință într-un cadou foarte special.

În plus, așa cum sigur știi deja, o persoană doarme, în medie, pe parcursul întregii vieți aproximativ 26 de ani, ceea ce înseamnă că (ajutați de pernele dăruite de tine) părinții vor fi aproape de bebelușul lor 10.000 de zile în plus. Sau aproape 228.000 de ore în plus. Sună bine ideea de-a le dărui timp în plus alături de mica lor minune, nu-i așa?

Alege o pernă personalizată cu fotografia bebelușului și îți garantăm că darul tău va fi cel mai apreciat dintre toate.

Cadouri pentru botez: un puzzle personalizat

Un puzzle poate părea, la prima vedere, un cadou simplu, fără nimic special, însă dacă îl personalizezi cu o imagine cu bebelușul sau cu o imagine de familie ai obținut cadoul perfect.

Când va fi suficient de mare încât să se poată juca cu un puzzle, cel mic va întreba cu siguranță de la cine l-a primit, iar părinții vor avea ocazia să își aducă aminte că le-ai făcut un cadou frumos și inedit.

Idei de cadouri pentru botez: globuri personalizate

Dacă botezul are loc în preajma sărbătorilor de iarnă poți să mergi pe ideea unui cadou simbolic, pe care să-l transformi într-o amintire de neuitat cu ajutorul unui mesaj personalizat sau prin imprimarea unei fotografii.

Poți alege, de exemplu, un glob și alături de acesta poți să dăruiești și un text scris de mână, în care să le povestești părinților că te-ai gândit să le faci un cadou special, pe care să îl pună în bradul de Crăciun an de an.

Globul dăruit de tine îi va face, cu siguranță, să cumpere an de an un glob nou, pe care îl vor personaliza cu fotografii noi ale celui mic, așa că poți fi sigur(ă) că, pe măsură ce tradiția globurilor va lua amploare, toți se vor gândi că totul a început cu cadoul tău de la botez.

Alte cadouri de botez cu care nu poți da greș

În cele ce urmează îți prezentăm și alte cadouri de botez care te pot ajuta să nu dai greș.

Mai jos găsești, așadar, câteva idei de cadouri practice potrivite atât pentru fetițe, cât și pentru băieței:

  • cărucior;
  • scaun pentru mașină;
  • balansoar sau leagăn;
  • măsuță pentru înfășat și schimbat scutece;
  • scaun de masă;
  • seturi de hăinuțe (trusouri);
  • seturi de baie (jucării, cădiță și alte accesorii speciale);
  • carusel muzical care poate fi montat deasupra patului;
  • premergător;
  • cutie muzicală;
  • jucării.

Dacă nu vrei să dăruiești un obiect practic, atunci îți prezentăm și câteva idei de cadouri simbolice, potrivite mai ales dacă vrei ca și cel mic să se bucure de darul tău atunci când va fi mai mare:

  • un album foto în care să pui imagini cu bebelușul;
  • o ramă din argint cu o fotografie din prima zi de viață a celui mic;
  • bijuterii gravate cu un mesaj special;
  • o casetă cu mai multe sertare în care să poată fi păstrate amintirile celui mic (brățara purtată la spital, prima șuviță tăiată etc.);
  • o cutie de bijuterii personalizată;
  • un bănuț din argint pe care să gravezi numele copilului și data botezului.

Un alt lucru de care ar fi bine să ții cont întotdeauna este relația pe care o ai cu părinții bebelușului. Dacă sunteți foarte apropiați, poți să nu mai treci prin calvarul alegerii unui cadou dacă îi întrebi ce anume ar dori pentru cel mic.

În cazul în care acest lucru nu este posibil, atunci poți să iei în considerare una dintre ideile prezentate în articolul nostru – îți promitem că, orice ai alege, nu vei da greș!

În general, dacă ai grijă să alegi un cadou care să fie atât practic, cât și original, creativ sau pur și simplu haios, atunci poți să fii sigur(ă) că darul tău se va transforma pe loc într-unul cu valoare sentimentală pentru părinți. Succes!