Blog

Idei rapide şi originale pentru împachetarea unui cadou

Idei rapide şi originale pentru împachetarea unui cadou

Un cadou este întotdeauna prilej de bucurie, atât pentru cel care îl oferă, cât şi pentru cel care îl primeşte. Bucuria este cu atât mai mare atunci când cadoul este împachetat într-un mod cât mai inedit şi surprinzător, care măreşte dorinţa de a afla ce este înăuntrul pachetului cât mai repede.

Pentru că suntem în perioada în care se oferă foarte multe cadouri, Crăciunul apropiindu-se cu paşi repezi şi ţinând cont că modul de prezentare este important pentru a face o impresie bună, indiferent de ocazia cu care se oferă cadoul, ne-am gândit să îţi dăm câteva idei de împachetare cadouri. Acestea te vor ajuta să dai pe toată lumea pe spate încă înainte de a deschide cadourile pe care le-ai ales şi pregătit cu drag pentru cei apropiaţi.

Cum să împachetezi un cadou – informaţii de bază

Pentru început, trebuie să ştii cum să împachetezi un cadou pur şi simplu, fără a îi adăuga, deocamdată, alte elemente care îl fac original. Aşadar, pentru etapa de bază vei avea nevoie de:

  • foarfecă sau cutter;
  • hârtie de împachetat;
  • scotch simplu sau dublu adeziv.

Iată cum să împachetezi un cadou şi care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi odată ce ai cadoul şi toate materialele pregătite:

  • întinde hârtia de împachetat pe o suprafaţă plană (de preferat, pe o masă sau pe un birou);
  • măsoară cadoul şi taie hârtia de împachetat conform măsurătorilor, lăsând în plus 4-5 centimetri la fiecare margine;
  • plasează cadoul pe hârtie şi acoperă-l până la jumătate, lipind hârtia pe cadou cu scotch;
  • cu cealaltă jumătate rămasă, acoperă restul cadoului şi foloseşte scotch pentru a o lipi;
  • apucă unul dintre capetele nelipite şi, folosind degetele opozabile de la ambele mâini, împinge marginile în interior, în aşa fel încât să formezi două trapeze suprapuse;
  • pliază trapezul din partea superioară spre interior, astfel încât să poată fi lipit cu scotch;
  • procedează la fel şi cu trapezul din partea inferioară, pe care îl vei lipi peste partea superioară deja lipită;
  • procedează la fel şi cu celălalt capăt, care nu este încă lipit cu scotch.

Odată ce cadoul a fost împachetat în hârtie, îţi poţi folosi imaginaţia pentru a continua decorarea pachetului în cele mai ingenioase şi originale moduri. Iată ce idei de împachetare cadouri îi vor face pe cei dragi să sară în sus de bucurie şi să îţi aprecieze imaginaţia bogată!

Animăluţul preferat al copilului tău

Copilul tău va aprecia, cu siguranţă, dacă va primi un cadou împachetat sub forma animalului său preferat. Pentru a face pachetul să semene cu un căţeluş, ursuleţ, o pisică sau orice alt animal pe care îl prefera cel mic, vei avea nevoie de carioci colorate, lipici, rafie şi carton colorat.

Foloseşte hârtie simplă de împachetat şi ambalează cadoul conform explicaţiilor date anterior. Decupează din cartonul colorat urechile şi membrele animăluţului, pe care va trebui să le lipeşti pe cadoul împachetat conform metodei de bază. Foloseşte cariocile pentru a desena detaliile mai mici, cum sunt sprâncenele, guriţa şi nasul animalului. Din rafie, fă-i o coadă animăluţului, pe care o poţi lipi cu scotch în partea din spate a cadoului.

Cadoul care pluteşte

Dacă este vorba despre un cadou de dimensiuni mai mici şi fără margini ascuţite, îl poţi introduce într-un balon. Poţi împacheta cadoul în prealabil sau îl poţi păstra ca atare. Tot ce trebuie să faci este să umfli balonul cu grijă după ce ai introdus cadoul, să îl legi foarte bine şi să îl agăţi într-un loc din casă în aşa fel încât să plutească. Cei dragi vor fi, cu siguranță, plăcut surprinși.

Cadoul comestibil

Ei bine, nu cadoul în sine va fi comestibil, ci o parte din ambalajul în care va fi dăruit. Pentru a avea siguranţa că păstrezi integritatea cadoului, este recomandat să îl împachetezi înainte conform instrucţiunilor de bază.

Pentru cadoul comestibil vei avea nevoie de carton mai gros, din care va trebui să decupezi forme pentru a crea o căsuţă: şase pătrate cu laturile egale, pe care le vei folosi drept fundaţie, pereţi şi bază pentru acoperiş, dar şi de un dreptunghi mai mare, folosit pentru a construi acoperişul casei.

Urmează să lipeşti cei patru pereţi de fundaţia căsuţei. Apoi, trebuie să introduci cadoul în cubul format şi să lipeşti şi ultimul pătrat din carton, cel de deasupra pereţilor. Urmează fixarea acoperişului, iar în locul rămas liber dintre acoperiş şi pereţii căsuţei, poţi lipi o fundă mare.

Cum transformi acest ambalaj în ceva delicios şi dulce? Simplu! Lipeşte pe întreaga suprafaţă a căsuţei bomboanele preferate ale persoanei căreia urmează să îi faci cadoul. Ai grijă ca bomboanele alese să fie ambalate individual, pentru a rămâne comestibile.

Ideile originale pentru împachetarea cadourilor sunt ideale atunci când vrei să îi surprinzi plăcut pe cei dragi. În plus, le poţi personaliza după bunul plac, în funcţie de destinatarul cadoului. Va fi, cu siguranţă, o experienţă plăcută şi pentru tine, deoarece îţi vei pune la contribuţie imaginaţia şi spiritul creativ.