Blog

Care-i treaba cu toată dragostea asta?

Care-i treaba cu toată dragostea asta?

În fiecare an, pe data de 14 februarie, în multe parți ale lumii, cei care se iubesc își dăruiesc ciocolată, flori, felicitări și alte cadouri, toate în numele Sfântului Valentin. Dar cine este acest sfânt și de unde pornesc aceste tradiții?

Legenda Sfântului Valentin are mai multe versiuni, în funcție de zonă, cultură și religie. Cea mai cunoscută poveste este aceea a unui preot creștin pe nume Valentin, care a căsătorit în secret numeroase cupluri de tineri, după ce împăratul Claudiu a interzis acest lucru. Drept consecință, preotul a fost executat în data de 14 februarie, dată care a devenit ziua iubirii.  

O altă versiune ne spune că această sărbătoare a fost promovată de către preotul Gelasius, pentru a anula festivalul Lupercalia, care presupunea sacrificarea animalelor în scopul fertilității femeilor. Astfel, preotul Gelasius a hotărât că pe data de 14 ferbruarie se sărbătorește Valentine’s Day, zi de celebrare a iubirii, prin gesturi mici și fine.

În zilele noastre, Valentine’s day este sărbătoarea îndrăgostiților în majoritatea statelor occidentale. Chiar dacă globalizarea ne-a adus aproape Sărbătoarea Sfântului Valentin, unele țări își păstrează tradițiile dedicate zilei iubirii.

Noi, românii, sărbătorim ziua iubirii pe data de 24 februarie și aceasta poartă numele de Dragobete. Această denumire vine de la Dragobete, cel care era considerat fiul Dochiei și protectorul iubirii, în Dacia. În anii trecuți, această zi era colorată cu muzică și dans, pentru cei îndrăgostiți sau pentru cei care doreau să lege noi relații. Astăzi, această zi este mai bogată prin cadouri de tot felul și simboluri prin care ne exprimăm dragostea pentru celălalt.

Indiferent dacă alegi să sărbătorești Valentine’s Day sau românescul Dragobete, profită de aceste zile pentru a-ți arăta afecțiunea față de cei pe care îi iubești. Atunci când celebrăm cel mai frumos sentiment, iubirea, e necesar să alegem cadouri de V-day cu mesaje speciale.

    

Urmează perioada în care cei îndrăgostiți sunt în căutarea cadoului perfect, de aceea noi avem pentru tine câteva sugestii. Alege unul din seturile noastre de cuplu (tricouri, bluze) sau alege să imprimi unul dintre momentele voastre preferate pe o cană, pernă sau un puzzle. Persoana dragă sigur va fi surprinsă, căci bucuria vine din mesaj.

Orice zi este potrivită pentru a-ți exprima iubirea pentru celălalt, mai ales zilele de Valentine’s Day și Dragobete, în care reușim să atingem prin gesturi mici, inimile celor dragi.

 

Descoperă și alte articole de blog

Cauți câteva idei de cadouri ieftine și de efect?
Cauți câteva idei de cadouri ieftine și de efect?

De multe ori inspirația nu îți lipsește când vine vorba de cadouri! Dar ce te faci atunci când ai prea multă inspirație și totuși prea...

Citește mai mult
Care-i treaba cu toată dragostea asta?
Care-i treaba cu toată dragostea asta?

În fiecare an, pe data de 14 februarie, în multe parți ale lumii, cei care se iubesc își dăruiesc ciocolată, flori, felicitări și alte cadouri,...

Citește mai mult
5 sfaturi ca să alegi cadouri ieftine, dar deosebite și de calitate
5 sfaturi ca să alegi cadouri ieftine, dar deosebite și...

Un cadou nu trebuie să fie scump pentru a fi deosebit. Iar dacă nu ne crezi, în cele ce urmează punem la bătaie câteva argumente...

Citește mai mult