Blog

Cadouri de Crăciun pentru părinți - vezi ce le-ar plăcea părinților să primească sub brad!

Cadouri de Crăciun pentru părinți - vezi ce le-ar plăcea părinților să primească sub brad!

Cadourile de Crăciun reprezintă un subiect sensibil și care dă bătăi de cap multor oameni. Crăciunul este o sărbătoare importantă, datorită faptului că reunește membrii familiei în jurul bradului și nu numai, însă ce te faci când vine vorba de cadouri de Crăciun pentru părinți? Anul ăsta ce le oferi părinților tăi? Trebuie să fie ceva diferit de cadourile din anii trecuți, dar unic, frumos, util mai presus de orice, nici prea scump, dar nici prea ieftin…greu de găsit cadoul perfect, așa-i? Ei bine, iată câteva idei care ți-ar putea fi de ajutor!

Cuprins:

  1. Cadouri de Crăciun pentru părinți - de ce ar trebui să le oferi

  2. Cadouri pentru părinți de Crăciun - ce să NU le oferi

  3. Idei de cadouri pentru părinți de Crăciun

 

1. Cadouri de Crăciun pentru părinți - de ce ar trebui să le oferi

 

Nu-i așa că era una dintre cele mai mari bucurii ale anului să te trezești în dimineața de Crăciun, să dai fuga până la bradul frumos aranjat și să vezi ce ți-a adus Moș Crăciun în acel an? Ei bine, pentru această bucurie anuală, părinții tăi merită cu siguranță multe mulțumiri pentru că i-au spus Moșului de fiecare dată ce îți dorești și au avut grijă să primești acele cadouri mult dorite în copilărie. Tocmai de aceea, anul acesta nu uita să oferi și tu la rândul tău cadouri de Crăciun pentru mama și pentru tata, căci cu siguranță se vor bucura să găsească și ei o surpriză pregătită minuțios sub brad, surpriză la care poate că nu se așteptau. Poate că nu în fiecare an au avut parte părinții tăi de cadouri de Crăciun, însă tu ai primit surprize și cadouri frumos ambalate și pregătite cu drag de fiecare dată. 

 

Mai mult decât atât, nu doar pentru că sunt părinții tăi merită să le oferi anul acesta un cadou bine gândit și pregătit minuțios, cu drag. Nu doar pentru că te-au crescut, cu mai multe sau cu mai puține eforturi despre care poate că nici nu ai aflat vreodată. Nu doar pentru că reprezintă familia ta și primele persoane pe care le-ai cunoscut și care ți-au fost alături și care îți sunt alături de fiecare dată când dai de greu. Și nici pentru că așa e frumos de sărbători, să le oferi un cadou părinților tăi. Motivul pentru care ar trebui să te gândești serios la un cadou de Crăciun pentru părinți este reprezentat de iubirea ta pentru ei. Crăciunul adună laolaltă oamenii dragi ție și te face să te gândești la persoanele care contează cel mai mult pentru tine. Astfel, fiecare moment pe care îl petreci alături de familia ta, de părinții tăi, de bunici, de surori, de frați sau de verișori este un moment pe care merită să-l prețuiești, pentru că este unic și nu se va întâmpla la fel de două ori. Uneori poate că nu se va mai întâmpla a doua oară. Astfel de momente nu sunt veșnice, nu vor exista pentru totdeauna și nici nu le poți retrăi atunci când îți dorești. 

Așa că anul acesta pregătește-te să îi iei locul lui Moș Crăciun și pregătește cele mai faine idei de cadouri de crăciun pentru părinții tăi, căci ei merită cele mai frumoase cadouri din partea ta. 

 

2. Cadouri pentru părinți de Crăciun - ce să NU le oferi

Există, desigur, și câteva idei de cadouri de Crăciun pentru părinți pe care nu trebuie să le pui în aplicare. Nu uita, totuși, că și părinții tăi au propriile gusturi în materie de cadouri și cu siguranță i-ai auzit vorbind măcar o dată despre lucrurile pe care și le doresc. Prin urmare, dacă tatăl tău își dorește un fular din lână, spre exemplu, tu nu ar trebui nicidecum să îi oferi un fular din bumbac. Ai crede, poate, că e același lucru, că un fular e un fular și nu contează din ce material este realizat, însă astfel de detalii contează mai mult decât crezi, mai ales atunci când faci un cadou pentru persoanele speciale din viața ta și vrei ca acel cadou să le placă în adevăratul sens al cuvântului. Nu este de ajuns să depui un efort de a merge până la magazin să de a alege un cadou, primul pe care îl observi. Chiar dacă părinții tăi probabil nu îți vor spune niciun comentariu referitor la cadoul pe care îl primesc din partea ta, ție ți-ar fi plăcut atunci când erai copil să primești o mașină sau o jucărie verde, în loc de una în culoarea pe care ți-o doreai cu atâta ardoare? 

 

Prin urmare, asigură-te că în acest an acorzi atenție acestor detalii atunci când vine vorba despre cadouri de crăciun pentru părinți, așa cum și părinții tăi au acordat atenție dorințelor tale atunci când erai copil și nu numai. Un cadou pentru părinți de Crăciun trebuie să fie un cadou pe care aceștia și-l doresc, despre care au vorbit sau poate că ai observat chiar tu la un moment dat că și l-ar dori. NU trebuie să le oferi ceva ce ți-ar plăcea ție! NU trebuie nici să le oferi ceva doar pentru că e la reducere sau e mai ușor de obținut, ori pentru că e primul lucru pe care l-ai văzut în magazin și nu ai căutat altundeva! NU trebuie sub nicio formă să le oferi părinților tăi un dar doar pentru a exista un cadou pentru ei sub brad! Oferă-le un cadou pe care EI și-l doresc cu adevărat, despre care au vorbit o dată sau de mai multe ori, un cadou util și frumos pentru aceștia. Părinții tăi sunt, poate, cele mai importante persoane din viața ta, prima ta familie, oamenii care au avut grijă de tine de fiecare dată, care ți-au oferit sprijinul de care aveai nevoie, chiar dacă poate nu le-ai cerut acest lucru. Au fost lângă tine mereu, și la bine, dar și la mai puțin bine, atunci când aveai nevoie de sprijin. De aceea și nu numai din acest motiv, ei merită să le acorzi atenția necesară, măcar în privința unui cadou. Nu le faci des cadouri, deși poate ar trebui să le faci mai des surprize. Poate nu petreci nici suficient timp împreună cu ei, căci mereu intervine ceva atunci când vrei să faci acest lucru, fie că este vorba despre muncă, fie că ai alte planuri de care trebuie să te ocupi. Prin urmare, măcar de sărbători, acordă o atenție mai deosebită părinților tăi și cadoului pe care urmează să îl oferi acestora și încearcă să-i surprinzi în mod plăcut. Nu este vorba despre cât de scump este acel cadou sau de la ce brand este achiziționat, ci de câtă atenție, dragoste și dorință de a face un gest cu adevărat frumos stau în spatele cadoului oferit.

3. Idei de cadouri pentru părinți de Crăciun

N-ai niciun fel de idei de cadouri de Crăciun pentru părinți? Nu îți face griji, căci găsești mai jos câteva idei de cadou de Crăciun pentru părinți care îți vor fi de mare ajutor. Nu trebuie să te gândești foarte mult la fiecare detaliu, ci doar să te gândești la ceea ce le place părinților tăi. Ce le place să facă? Sunt sportivi, le place să gătească, le plac mașinile, își doresc un anumit articol vestimentar, ori poate le place să meargă la teatru, la operă sau la anumite concerte.

Gândindu-te la cum sunt părinții tăi, la ce le place să facă cel mai des, la ce talente au, vei găsi în cel mai scurt timp o idee de cadou de Crăciun pentru părinți și apoi nu mai trebuie decât să îl ambalezi frumos și să-l pui sub brad când nu te vede nimeni.

 

Poți opta, de asemenea, pentru cadouri personalizate pentru părinți de Crăciun. Nu știi în ce măsură poți personaliza un cadou pentru mama sau pentru tatăl tău? Este mai simplu decât ai putea crede! Spre exemplu, cine este bucătarul casei, mama sau tata? Cine este persoana care spune cele mai bune glume și bancuri la întâlnirile cu familia? Vrei să le spui într-un mod aparte că sunt cei mai buni părinți și că îi iubești? Pentru toate acestea, poți alege tricouri personalizate de familie, pe care să imprimi mesajul dorit. Vei obține astfel un cadou aparte, imprimat pe tricouri de cuplu cu un mesaj gândit de tine sau prestabilit, dar care le va transmite mamei și tatălui tău cât de speciali sunt aceștia pentru tine. Astfel de tricouri de Crăciun pot fi personalizate cu orice mesaj îți dorești să le transmiți părinților tăi, unul mai sensibil sau unul mai comic și cu siguranță nu vei da greș cu astfel de cadouri pentru părinți de Crăciun.

 

Totodată, dacă nu știi exact ce mărime să alegi pentru tricouri sau te temi că acestea nu se vor potrivi, că vor fi prea mici sau prea mari pentru constituția corpului părinților tăi, există și o variantă mai simplă, la îndemână, și anume optarea pentru căni de familie personalizate cu mesajele dorite. 

 

Dacă vrei să adaugi și alte cadouri în cutia pe care o vei pune sub brad anul acesta pentru părinții tăi, idei bune mai pot fi și o carte de gătit, cărți de citit cu subiecte care îi pasionează pe părinții tăi, papuci de casă, ciocolată specială sau un vin deosebit, seturi de tacâmuri sau de veselă, fulare, căciuli sau mănuși, dar și jocuri pentru familie. 

 

Mai mult decât atât, poți opta pentru cadouri de natură vestimentară precum rochii sau șepci, iar acestea pot fi de asemenea cadouri personalizate cu o urare aparte, cu mulțumiri, cu un desen anume sau cu orice altceva te duce cu gândul la părinții tăi. Poți opta pentru a personaliza același mesaj pe ambele cadouri sau te poți gândi la un mesaj complet diferit pentru mama și pentru tatăl tău, căci, până la urmă, sunt persoane cu caractere diferite și poți găsi un mesaj care să îi reprezinte pe fiecare în parte într-un mod deosebit. Nu trebuie să alegi un mesaj sau un model complicat, ci trebuie pur și simplu să te gândești la părinții tăi, la ce îi reprezintă, la ceea ce ai dori să le transmiți și să pui acele gânduri într-un mesaj text sau într-o fotografie anume, ori un model deosebit pe care să-l imprimi pe cadoul ales pentru fiecare. Hanoracele pt fi, de asemenea, o idee reușită pentru un cadou de crăciun pentru părinții tăi, mai ales datorită faptului că reprezintă o piesă vestimentară versatilă, confortabilă, călduroasă și perfectă pentru sezonul rece, pe care o vor purta cu siguranță, mai ales datorită faptului că este un cadou din partea ta. 

 

Poți alege pentru mama ta o fustă cu un model deosebit, iar pentru tatăl tău o șapcă sau o cană personalizată. Poți împacheta în hârtie cu model festiv aceste cadouri și le poți strecura sub brad într-un moment în care nimeni să nu te observe. O parte importantă a cadourilor pe care le faci părinților este că, din păcate, părinții nu se așteaptă de obicei să primească un cadou din partea ta ca și copil al lor. Ei sunt în mod general obișnuiți să ofere cadouri, nu să le primească, așa că probabil nici nu au vorbit despre ce și-ar dori în mod special să primească de sărbători. Tocmai de aceea, tu poți profita de această ocazie pentru a le face cu adevărat o surpriză de sărbători în acest an, prin faptul că le vei oferi fiecăruia un cadou la care nu se așteptau și care le va aduce cu siguranță o bucurie de Crăciun. 

Orice ai alege să le oferi în dar părinților tăi Crăciunul acesta, nu uita că gestul este cel care contează, așa că alege cu drag cadourile pe care le vei oferi, împachetează-le frumos și bucură-te de fiecare moment și de fiecare ocazie pe care o primești pentru a petrece timp cu familia ta.

 

Sursa foto: Pexels.com.

 
 
 

Descoperă și alte articole de blog

Căciulile ce nu țin doar de cald
Căciulile ce nu țin doar de cald

            Cu pași mărunți a venit vremea rece și știm că și tu cauți niște accesorii care să te protejeze de...

Citește mai mult
Cadouri pentru frați, alese în funcție de ocazie și vârstă
Cadouri pentru frați, alese în funcție de ocazie și vârstă

Relația cu fratele tău este, cu siguranță, una specială, indiferent de sentimentele complicate care v-au legat de-a lungul timpului, iar când vine vorba de cadouri,...

Citește mai mult
Idei cadouri mama – produse personalizate alese în funcție de ocazia cu care este sărbătorită
Idei cadouri mama – produse personalizate alese în funcție de...

Alegerea cadoului perfect pentru o persoană specială poate să fie, uneori, o misiune cu adevărat dificilă, deoarece presupune multă implicare și documentare în ceea ce...

Citește mai mult