Blog

5 sfaturi pentru alegerea celui mai frumos cadou

5 sfaturi pentru alegerea celui mai frumos cadou

Fie că vorbim de iubit/iubită, de părinți, de cei mai buni prieteni sau de colegul acela de birou a cărui zi de naștere bate la ușă, alegerea unui cadou potrivit se poate dovedi o misiune destul de dificilă, mai ales dacă faci parte din categoria celor care vor să dăruiască un cadou care chiar să îl bucure pe destinatar.

În cele ce urmează îți prezentăm, așadar, cinci sfaturi care te pot ajuta să alegi cel mai frumos cadou.

Cum alegi un cadou: tips & tricks

Dacă ești în căutare de idei de cadouri frumoase sau dacă pur și simplu ai căutat pe Google „sfaturi în alegerea cadoului perfect”, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată ce poți face pentru a alege cadoul perfect:

  1. Documentează-te temeinic

Dacă vorbim de cadouri frumoase, atunci trebuie să știi că deseori cel mai frumos cadou pentru cineva devine acela care are o minimă legătură cu dorințele sau cu personalitatea sa. Cu alte cuvinte nu rare sunt situațiile în care vei descoperi că, deși ai dăruit un obiect foarte scump și l-ai împachetat  în cea mai frumoasă hârtie de cadou pe care ai găsit-o, destinatarul pare să aprecieze mai mult un alt cadou care nu e nici la fel de scump și nici măcar la fel de frumos împachetat. Motivul, în acele cazuri, ține de gradul de personalizare a cadoului: celălalt cadou probabil că se pliază mai bine pe personalitatea sau pe gusturile destinatarului.

Concluzia? Nu dărui o lustră cu diamante cuiva care nu face un secret din faptul că detestă consumerismul și luxul. Documentează-te temeinic, află care sunt pasiunile sau dorințele persoanei respective și apoi încearcă să găsești darul potrivit în funcție de acestea.

  1. Ferește-te de cadourile-clișeu

Florile, parfumurile sau hainele se pot transforma în cadouri frumoase, însă, pe de altă parte, cu toții am primit, la un moment dat, flori, parfumuri sau haine. Cu aceste cadouri nu poți da greș, însă nici nu îl vei surprinde prea mult pe cel sau pe cea care le primește. Ele fac parte din categoria cadourilor-clișeu, adică a acelor lucruri care se dăruiesc atunci când nu ai nicio altă idee.

  1. Mizează pe creativitate

Cadourile frumoase sunt, așa cum aminteam mai sus, cele care se pliază fie pe dorințele destinatarului, fie pe personalitatea acestuia. Cu toate acestea, există și o a treia cateogorie de cadouri care se pot transforma în darul perfect: cele creative.

Așadar, data viitoare când ești în căutare de idei de cadouri frumoase, amintește-ți că într-o lume din ce în ce mai uniformă și mai plină de șabloane, un cadou original și creativ ar putea să constituie o sursă de bucurie reală.

  1. Less is more

Less is more: acest dicton american este valabil și pentru cadoul perfect. Dacă ai ales, de exemplu, să dăruiești un ceas, asigură-te că toate detaliile (de la curea și până la materialul din care este confecționat cadranul) sunt de calitate. Nu dărui niciodată imitații sau produse care nu sunt de cea mai bună calitate. De asemenea, ferește-te de cadouri care contrazic noțiunea de simplitate, evită produsele înzorzonate sau încărcate cu detalii inutile.

  1. Transformă deschiderea cadoului într-o aventură

O altă idee pentru cei care se întreabă cum alegerea unui cadou perfect ar putea să transforme deschiderea acestuia într-o experiență inedita ar fi cea pe care o prezentăm în cele ce urmează. De exemplu, în loc să oferi cadoul pur și simplu, ai putea să îl ascunzi într-un loc oarecare și să îi trimiți destinatarului câteva indicii pentru găsirea acestuia. Persoanele dragi din viața ta (și nu numai) vor aprecia faptul că ai depus un efort pentru a transforma primirea cadoului într-un eveniment memorabil pentru ei.

În concluzie, dacă ții cont măcar de o parte dintre sugestiile de mai sus, șansele de a reuși să dăruiești cel mai frumos cadou persoanelor tale dragi cresc considerabil. Succes!

Descoperă și alte articole de blog

5 sfaturi pentru alegerea celui mai frumos cadou
5 sfaturi pentru alegerea celui mai frumos cadou

Fie că vorbim de iubit/iubită, de părinți, de cei mai buni prieteni sau de colegul acela de birou a cărui zi de naștere bate la...

Citește mai mult
Se poartă declarațiile de dragoste pe tricou!
Se poartă declarațiile de dragoste pe tricou!

Deja nu mai este un mister ca luna februarie este despre iubire. Cu atâtea sărbători dedicate iubirii, este și greu să treci cu vederea: Valentine’s...

Citește mai mult
Cauți câteva idei de cadouri ieftine și de efect?
Cauți câteva idei de cadouri ieftine și de efect?

De multe ori inspirația nu îți lipsește când vine vorba de cadouri! Dar ce te faci atunci când ai prea multă inspirație și totuși prea...

Citește mai mult