Blog

Petrecere Gender Reveal: sfaturi și idei inedite de organizare. Care este vestimentația potrivită pentru invitații speciali?

Petrecere Gender Reveal: sfaturi și idei inedite de organizare. Care este vestimentația potrivită pentru invitații speciali?

Imagine de Raylor Photo pe Unsplash.com

Nașterea unui copil reprezintă un eveniment cu adevărat special. Pentru orice familie, dar și pentru mamele singure, venirea pe lume a copilului aduce satisfacții și împliniri unice. În același timp, foarte special este ce se întâmplă și înaintea nașterii. Perioada sarcinii este una plină de provocări, de pregătiri și de încercări pentru viitorii părinți, însă ea oferă și momente deosebite.

Un moment aparte este descoperirea sexului pe care îl va avea copilul care urmează să se nască. În cazul celor care urmează să aibă gemeni sau tripleți, această descoperire este una cu atât mai interesantă. Pentru a marca aflarea sexului copilului sau copiilor, viitorii părinți organizează deseori o petrecere Gender Reveal. În acest articol poți să afli ce istorie au aceste petreceri și ce presupun din punct de vedere al organizării și nu numai!

Cuprins:

 1. Petrecere Gender Reveal - ce presupune și ce istorie are?

 2. Organizare Gender Reveal - unde poate avea loc evenimentul și ce idei creative există?

 3. Idei pentru Gender Reveal - care este vestimentația ideală pentru o petrecere inedită? 


1. Petrecere Gender Reveal - ce presupune și ce istorie are?

Petrecerile de tip Gender Reveal au devenit un fenomen cultural tot mai popular, în ultimii 10-15 ani. Aceste evenimente au ca temă principală dezvăluirea sexului viitorului copil, în fața familiei și prietenilor. Ideea a fost una care a captat imediat atenția oamenilor și a stârnit entuziasm. Mai întâi, în rândul publicului din Statele Unite ale Americii, iar apoi și în Europa, inclusiv în România.


Imagine de Maurice Nguyen pe Unsplash.com

Ce este petrecerea tip Gender Reveal?

O petrecere tip Gender Reveal este organizată de către viitorii părinți cu scopul de a face oficial sexul bebelușului pe care îl așteaptă. Obiectivul principal al acestui tip de petrecere este de a face o surpriză celor prezenți, dezvăluind dacă bebelușul va fi băiat sau fată. 

Acest lucru este deseori făcut prin gesturi simbolice sau evenimente speciale, care pot să varieze de la explozia unor baloane cu confetti de o anumită culoare sau tăierea unui tort colorat, de regulă, în roz (dacă este vorba despre o fetiță) sau în albastru (dacă este vorba despre un băiat). 

Istoricul petrecerilor tip Gender Reveal

Originea petrecerilor tip Gender Reveal se află undeva în anii 2000, chiar la începutul lor, atunci când în mediul online au început să apară mențiuni ale acestui tip de eveniment. Cu toate acestea, este greu de identificat o primă petrecere tip Gender Reveal, deoarece ideea de a dezvălui în mod festiv sexul bebelușului este una care s-a dezvoltat în timp.

Evoluția și popularitatea conceptului

La începutul anilor 2000 au început să se dezvolte intens și rețelele online de socializare, astfel că evenimentele de acest fel au devenit tot mai populare. Viitorii părinți își dădeau silința să surprindă și să impresioneze prin idei inovatoare de dezvăluire a sexului bebelușului sau bebelușilor.

În prezent, petrecerile de acest fel au devenit foarte comune în cultura occidentală. Inclusiv în România, foarte mulți viitori părinți aleg să organizeze astfel de evenimente, iar ideile lor sunt tot mai creative și ingenioase. Bineînțeles, există și critici la adresa conceptului respectiv, acestea fiind, în general, legate de siguranța invitaților și nu numai. Mai precis, artificiile și alte elemente periculoase pot provoca incendii de vegetație, dar și alte accidente.

Totuși, organizate în mod corect și cu grijă, petrecerile tip Gender Reveal pot fi o ocazie excelentă de distracție și bucurie pentru viitorii părinți și toți cei apropiați copilului care urmează să vină pe lume, de la bunici și nași, până la mătuși sau prietenii ai părinților. Dacă ești în postura fericită de viitor părinte și vrei să găsești cele mai bune idei de Gender Reveal, în continuare poți afla cum se face o organizare de Gender Reveal și alte informații utile.

2. Organizare Gender Reveal – unde poate avea loc evenimentul și ce idei creative există?


Atunci când trebuie să te ocupi de organizarea unei petreceri de Gender Reveal, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei este cea referitoare la locul de desfășurare a evenimentului. În majoritatea cazurilor, există două opțiuni: acasă sau la un restaurant. Ambele variante vin cu avantaje și implică eforturi importante. În continuare, poți găsi punctele forte ale fiecărei opțiuni.


Imagine de Frederick Medina pe Unsplash.com

Gender Reveal - petrecere acasă?

Organizarea petrecerii de Gender Reveal la domiciliu oferă, printre alte beneficii, și foarte multă libertate și control total asupra evenimentului. Iată principalele avantaje:

 • Flexibilitate - dacă organizezi petrecerea acasă, ai posibilitatea să alegi data și ora cele mai convenabile, fără să fii restricționat de programul vreunui restaurant.

 • Personalizare - poți decora exact așa cum îți place, pentru a crea o atmosferă adaptată preferințelor tale și ale invitaților pe care îi ai. Poți să alegi muzica, eventuale jocuri de societate și poți lipi stickere personalizate realizate din PVC și tăiate pe conturul dorit pentru un plus de farmec la orice Sex Reveal party. Trebuie doar aleasă imaginea/grafica dorită!

 • Economisirea banilor - organizarea unei petreceri acasă poate fi mai prietenoasă cu bugetul tău decât să rezervi un spațiu la restaurant. Astfel nu trebuie să plătești pentru închirierea spațiului, și nici costurile alimentelor și băuturilor, dacă alegi să le pregătești la tine acasă sau să le comanzi dintr-un loc cu prețuri accesibile.

 • Confort și intimitate - petrecerea la domiciliu garantează un nivel optim de confort și intimitate, iar invitații se vor simți mai bine datorită atmosferei confortabile. De asemenea, interacțiunile vor fi mai relaxate, în lipsa unui cadru formal.

Petrecere de Gender Reveal la restaurant?

Pe de altă parte, există destule beneficii și pentru cei care aleg să organizeze petrecerea de Gender Reveal la un restaurant. Merită amintite:

 • Conveniență - la un restaurant, beneficiezi de toate facilitățile oferite de acesta, cum ar fi personalul, bucătăria echipată complet și scapi și de grija curățeniei de după eveniment. Astfel, te poți concentra exclusiv pe caracterul festiv al petrecerii, fără a avea preocupări de ordin logistic.

 • Meniu variat - majoritatea restaurantelor oferă game variate de opțiuni culinare, astfel că poți să creezi ușor un meniu personalizat pentru petrecerea de Gender Reveal. Poți inclusiv să găsești soluțiile optime pentru persoanele cu restricții alimentare sau diete speciale.

 • Ambianță plăcută - restaurantul poate să ofere o ambianță elegantă, care să aducă un plus de formalitate petrecerii și să creeze senzația de eveniment special. De asemenea, restaurantul permite și organizarea unei petreceri mai mari, cu invitați mai mulți, comparativ cu ce poți primi la propria locuință.

Idei creative pe care le poți integra la petrecerea de Gender Reveal

Planificarea unei petreceri de Gender Reveal poate fi o experiență deosebit de distractivă. De altfel, planificarea face parte din experiența generală de Gender Reveal party. Evenimentul este momentul prin care te bucuri alături de cei dragi de aflarea sexului bebelușului pe care îl aștepți. Pentru a marca această ocazie în mod memorabil, iată ce idei poți să pui în practică:

 1. Cutia cu baloane

Este o idee clasică, plină de efect, care presupune umplerea unei cutii mare cu baloane umplute cu heliu. De fiecare balon poate fi legată o panglică de culoare albastră sau roz, după caz, iar atunci când cutia este deschisă și baloanele se ridică, toți invitații află care va fi sexul copilului. Atenție! Dacă și pentru tine este un mister și vrei să afli odată cu ceilalți, este important să rogi pe altcineva să se ocupe de acest detaliu, poate chiar o firmă de la care să comanzi special o astfel de cutie cu baloane.


Imagine de Bri Tucker pe Unsplash.com

 1. Explozie de confetti

O altă idee deosebită este aceea de a folosi un balon mare umplut cu confetti de culoarea corespunzătoare sexului bebelușului. Atunci când vrei să fie momentul marii dezvăluiri, poți înțepa balonul cu un ac, iar explozia de confetti va oferi o surpriză plină de bucurie și de culoare.

 1. Tortul cu umplutură surpriză

Un tort cu umplutură de culoarea corespunzătoare sexului copilului poate fi o modalitate excelentă prin care să se facă marele anunț. Alege un tort decorat simplu la exterior, dar cu umplutură de efect. Atunci când părinții taie tortul, surpriza lor și a invitaților va fi una delicioasă!

 1. Fotografii sugestive

Dacă deja știi care va fi sexul copilului, iar surpriza este una valabilă doar pentru invitați, poți organiza o sesiune foto înainte de petrecere. Ambii părinți pot poza în mod creativ și sugestiv, pentru a dezvălui informația. Fotografiile pot fi ulterior distribuite invitaților în timpul petrecerii, fiind o modalitate emoționantă de împărtășire a veștii cu cei apropiați.

 1. Jocuri cu indicii

O alternativă excelentă, deosebit de distractivă, mai ales dacă ai puțini invitați, este aceea de a-i implica pe toți într-un joc interactiv, cu indicii. Poți lăsa indicii în diferite zone ale casei. Puse cap la cap, acestea pot dezvălui, final, informația pe care o așteaptă cu toții. Bonus: dacă vrei să vii cu un plus de distracție, poți oferi un premiu simbolic celui care găsește ultimul indiciu și află informația de interes general!

Personalizarea decorului este esențială în astfel de situații pentru ca experiența să fie de neuitat. Momentul este unul special atât pentru viitorii părinți, cât și pentru invitați, astfel că merită să fie marcat cât mai frumos cu putință. 

3. Idei pentru Gender Reveal - care este vestimentația ideală pentru o petrecere inedită?

Imagine de Sabesh Photography pe Unsplash.com

La crearea unui eveniment personalizat și memorabil contribuie din plin și vestimentația celor mai importanți participanți. Îmbrăcați în mod corespunzător, ei pot ajuta la crearea unei atmosfere festive, care să genereze o amintire plăcută pentru toată lumea. Iată cum ar trebui să se îmbrace la un astfel de eveniment cei mai importanți invitați:

Părinții - pentru viitorii părinți, sunt recomandate hainele confortabile, care să le permită să se simtă relaxați și să se bucure cu adevărat de eveniment. În cazul femeilor, niște alegeri inedite și foarte simpatice sunt tricourile de gravide confecționate din materiale naturale, cu texte și desene haioase.

Sursa foto: Ruvix.ro

În același timp, tricourile pentru mame fabricate din 100% bumbac pot reprezenta alte alegeri minunate, mai ales că pot fi purtate și după venirea pe lume a micuțului sau micuței.

Firește, și viitorii tații pot să poarte astfel de tricouri personalizate, cu mesaje sau imprimeuri amuzante și simpatice, mai ales că și ei vor fi în centrul atenției, nu doar partenerele lor. Există varianta chiar de a opta pentru un set de tricouri, cu texte sau ilustrații originale care să se potrivească perfect acestui context aparte.

Sursa foto: Ruvix.ro

Nașii - dacă deja se cunosc nașii înainte de Gender Reveal, aceștia trebuie să trateze evenimentul într-un mod special. Ei sunt părinții spirituali ai viitorului bebeluș, astfel că trebuie să se adapteze din punct de vedere vestimentar. Hainele semiformale sunt potrivite, însă este importantă sincronizarea cu părinții și cu tematica și locul de desfășurare a evenimentului.

Bunicii - de cele mai multe ori, ei sunt cele mai entuziasmate persoane care participă la petrecerile de Gender Reveal. Pot alege să poarte haine vesele, care să reflecte bucuria și anticiparea pentru sosirea nepoțelului. Este important, însă, ca hainele lor să fie comode și practice, dar colorate și accesorizate în mod special. Și în cazul bunicilor, tricourile personalizate sunt o soluție excelentă.

Alți invitați speciali - pentru rude și prietenii foarte apropiați, se recomandă haine confortabile, dar stilizate, prin care să iasă în evidență bucuria și emoția produse de acest eveniment special. Culorile pot fi selectate în funcție de preferințele personale, dar și în funcție de tema petrecerii. 

Acestea sunt cele mai importante sugestii despre cum ar trebui să se îmbrace invitații principali la o petrecere de Gender Reveal. Ce se întâmplă, însă, dacă ești invitat la un astfel de party? În acest context, este important să ții cont de indicațiile oferite de către cei care te invită, dacă acestea există. În caz contrar, orientează-te în funcție de locul de desfășurare a evenimentului și ține minte că, în acest cadru, rolul principal nu îți aparține. Așadar, evită ținutele exagerat de elegante. Încearcă să adopți o ținută casual sau smart casual, dacă evenimentul se desfășoară la restaurant. 

Dacă ai de organizat o petrecere de Gender Reveal, atunci selectează din timp tricourile personalizate ideale, precum si alte obiecte personalizate, pentru a transforma evenimentul într-unul memorabil pentru toți cei implicați. Poți chiar să le achiziționezi din timp și să le oferi invitaților tăi speciali astfel de produse personalizate potrivite pentru ei! Dacă participi în calitate de invitat, cu siguranță, dacă vei purta un articol personalizat de acest fel vei aduce zâmbetul pe chipul viitorilor părinți. De ce nu, poți chiar să le oferi în dar acestora tricourile personalizate care ți se par potrivite pentru ei!

În concluzie, petrecerile de Gender Reveal continuă să crească în popularitate, iar ocazia este una ideală pentru a sărbători alături de cei dragi un eveniment atât de frumos, precum aflarea sexului copilului care urmează să vină pe lume. Pentru ca succesul să fie garantat, ține cont de sfaturile și ideile prezentate și creează un eveniment personalizat!