Blog

Există culori pentru fetițe și culori pentru băieți când vine vorba de haine?

Există culori pentru fetițe și culori pentru băieți când vine vorba de haine?

Cu toții am fost în situația în care, la un moment dat, când am căutat tricouri pentru copii, am găsit o mulțime de modele, într-o mulțime de culori, ceea ce ne-a făcut să ne întrebăm cum anume am putea ști că alegem culoarea potrivită pentru micuțul sau micuța noastră.

Cei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți, încă din primii ani de viață, cu ideea că rozul este pentru fetițe și albastrul pentru băieței, însă adevărul este că stereotipiile legate de culori limitează copiii și îngrădesc modurile în care aceștia își pot exprima personalitatea.

Prin urmare, răspunsul scurt este: da, normele sociale au întipărit în mintea noastră faptul că există culori pentru fetițe și culori destinate băiețeilor, însă cel mai bine ar fi să îi lăsăm pe cei mici să aleagă singuri culorile în care vor să se îmbrace, să îi încurajăm să fie cât mai creativi cu alegerile lor și să nu le limităm opțiunile.

Haine pentru copii și culori: ce e la modă în 2020?

Trendurile vin și se duc, însă copiii vor să poarte mereu hainele pe care le văd la colegii și prietenii lor, dar mai ales la artiștii sau vedetele pe care le admiră, așa că nu strică să știi ce haine pentru copii sunt pe val în 2020.

Hăinuțe în culori unisex

Așa cum aminteam mai sus, este foarte important să îi încurajăm pe cei mici să își aleagă singuri culorile și hăinuțele pe care vor să le poarte. Acest lucru îi va ajuta să învețe de mici să fie independenți și le va oferi posibilitatea să își exprime cât mai bine personalitatea.

Așadar, nu e nimic rău în situația ipotetică în care băiețelul tău alege tricouri pentru băieți în nuanțe asociate de obicei cu garderoba fetițelor, la fel cum nu e nimic greșit în situația ipotetică în care fetița ta, atunci când intrați într-un magazin, trage cu ochiul la tricouri pentru fetițe în culori asociate de regulă cu hăinuțele băiețeilor.

Mai mult, în 2020 sunt la modă hainele unisex, care pot fi purtate atât de băieței, cât și de fetițe, așa că „sky is the limit” în materie de alegeri, cum ar spune celebrul dicton american.

Tricouri personalizate pentru copii în culori vesele

Dacă vorbim de haine pentru copii la modă în 2020, atunci trebuie să includem neapărat în clasament și tricourile personalizate pentru copii, precum cele de la Ruvix.ro.

Pe site-ul Ruvix, de exemplu, găsești o mulțime de tricouri cu imagini și mesaje haioase, care vor fi, cu siguranță, pe placul micuților tăi. Și dacă tot am amintit mai sus de culori haine copii, atunci îți mai spunem și că gama de tricouri pentru fetițe și gama de tricouri pentru băieți de la Ruvix are culori vibrante, vesele, alese special pentru a fi pe placul tuturor micuților.

Ce simbolizează culorile în care îi îmbrăcăm pe cei mici?

Acum că am aflat care sunt hăinuțele pentru copii la modă în 2020, este timpul să aruncăm o privire și peste semnificația culorilor și peste ce spun acestea despre noi.

  • Roșul simbolizează căldura, puterea și energia, iar persoanele care aleg piese vestimentare în această culoare sunt, de obicei, foarte vesele și extrovertite.
  • Rozul, culoarea asociată de obicei cu hăinuțele fetițelor, este o culoare veselă și jucăușă, care simbolizează armonia și calmul.
  • Galbenul este o culoare asociată cu veselia, imaginația și creativitatea, prin urmare și persoanele care o poartă constant sunt considerate a fi foarte vesele și optimiste.
  • Albastrul, culoarea care se regăsește cel mai des în garderoba băiețeilor, este simbolul calmului, liniștii și seninătății.
  • Verdele este o culoare care simbolizează energia, echilibrul, dar și viața și noile începuturi.
  • Violetul, ca și verdele, amintește de echilibru. De asemenea, la fel ca albastrul, duce cu gândul la calm. Uneori verdele este asociat și cu dorința de cooperare.
  • Portocaliul sugerează căldură și veselie și este considerat, în general, o culoare plină de viață.

În concluzie, orice ai alege pentru copilul tău, cel mai important lucru este să nu îi îngrădești opțiunile și să îi explici, încă de mic, că nu există culori care pot fi purtate doar de fetițe, așa cum nu există culori care pot fi purtate doar de băieței.

Vorbește-i deschis copilului tău despre convențiile de gen și despre ideile preconcepute ale societății și explică-i că el/ea nu trebuie să se supună limitărilor impuse de acestea și că el/ea are dreptul să aleagă hăinuțele care îi plac, în culorile care îi plac.

Tricourile personalizate pentru copii, marca Ruvix, nu doar că iți vor placea, dar iți vor oferi posibilitatea unor modele unicat, jucăușe și, nu în ultimul rând, personalizate conform preferințelor celor mici. Suntem aici pentru sugestii și recomandări!

Descoperă și alte articole de blog

Black Fridayayay!
Black Fridayayay!

Au rămas mai puțin de două săptămâni și tu trebuie să fii pe fază! Așa cum te-am obișnuit, și anul acesta sărbătorim împreună BLACK FRIDAY...

Citește mai mult
Flori, fete sau tricouri?
Flori, fete sau tricouri?

Parcă ieri a fost Ziua Îndrăgostiților, nu?! Timpul zboară când ești în goana după cadouri pentru persoanele dragi. Tuturor ne place să vedem zâmbetul și...

Citește mai mult
Există culori pentru fetițe și culori pentru băieți când vine vorba de haine?
Există culori pentru fetițe și culori pentru băieți când vine...

Cu toții am fost în situația în care, la un moment dat, când am căutat tricouri pentru copii, am găsit o mulțime de modele, într-o...

Citește mai mult