Blog

Cadouri pentru frați, alese în funcție de ocazie și vârstă

Cadouri pentru frați, alese în funcție de ocazie și vârstă

Relația cu fratele tău este, cu siguranță, una specială, indiferent de sentimentele complicate care v-au legat de-a lungul timpului, iar când vine vorba de cadouri, pare să fie o alegere ușoară: un mesaj frumos, alături de orice găsești în primul magazin în care intri. Dar ce ai zice să faci din fiecare ocazie, un moment special? Arată-i că îl iubești prin cadouri pentru frați unice, personalizate, și, de ce nu, amuzante, toate alese cu grijă în funcție de ocazie. Un alt criteriu de luat în considerare este vârsta, pentru că preferințele tind să se schimbe de-a lungul timpului, iar prioritățile pot să fie cu totul altele, decât cele de acum 10 ani, când obișnuiați să vă distrați împreună cu absolut orice găseați prin lada de jucării, sau să alergați prin tot cartierul.

Fie că vorbim despre ziua fratelui tău de naștere, fie că vorbim despre momentul absolvirii, sau o sărbătoare specială pentru voi, ai la dispoziție o mulțime de cadouri pentru frați, care o să vă întărească relația, și o să-i aducă zâmbetul pe buze. Lasă-te inspirat de cele mai frumoase momente din copilăria voastră, sau de acele clipe memorabile care v-au făcut să vă bucurați unul de celălalt, și alege împreună cu noi varianta perfectă pentru fratele tău. Indiferent de vârstă, preferințe, sau ocazie, urmărește ghidul nostru cu idei de cadouri pentru frați, prin care să-ți arăți dragostea și aprecierea.

Cuprins:

     1. Cadouri pentru frați în funcție de ocazie

1.1  Cadou pentru frate de ziua de naștere

1.2  Idei cadouri frate pentru absolvire

1.3  Cadouri personalizate pentru frate de sărbători

     2. Ce cadou poți face unui frate în funcție de vârstă?

     3. Cadouri pentru frați gemeni

 

1. Cadouri pentru frați în funcție de ocazie

Alegerea unui cadouri pentru fratele tău trebuie făcută, în primul rând, în funcție de ocazie. De ce este atât de important acest aspect? Pentru că alegerea unui cadou nepotrivit poate să creeze o situație neplăcută, chiar dacă aveți o relație extrem de apropiată. Sunt câteva momente importante, precum ziua de naștere, absolvirea facultății, și sărbătorile (în special Crăciunul, Paștele, sau ziua onomastică), în care poți adapta foarte ușor cadoul tău. 

Cum ziua de naștere este momentul în care toată atenția se îndreaptă asupra lui, și cadoul tău trebuie să meargă pe aceeași idee: un lucru care să-l pasioneze, sau pe care să și-l dorească de ceva vreme, însoțit de un factor surpriză. Pe de altă parte, momentul absolvirii este unul încărcat de emoție, în care este înconjurat de foarte multă lume, inclusiv colegii, și profesorii care l-au ajutat să ajungă până aici, astfel că un cadou legat de profesia pe care urmează să o aibă, sau o vacanță în care să se relaxeze după perioada examenelor, sunt variante foarte bune. În ceea ce privește sărbătorile, imaginația ta poate să meargă foarte departe, de la cadouri tematice, personalizate, până la dulciuri, gadgeturi, sau felicitări scrise cu drag. E timpul să descoperim mai multe cadouri pentru frați în funcție de ocazie, în rândurile următoare.

1.1 Cadou pentru frate de ziua de naștere

Ziua de naștere este specială pentru fratele tău, fiind un moment în care se va bucura de compania familiei, și a celor mai dragi prieteni. Cadourile vin și ele ca o modalitate de celebrare a timpului petrecut în familie, și a amintirilor create împreună, astfel că trebuie să te gândești la ceva mai special. Suntem aici să te ajutăm, așa că iată recomandările noastre de cadouri pentru frate de ziua de naștere.

Alege cadoul în funcție de pasiunile fratelui tău. Dacă iubește încălțămintea sport, caută perechea pe care o vânează de mai multă vreme, în magazinele specializate, și achiziționeaz-o pentru ziua lui. O să fie extrem de încântat pentru gest, și pentru că ai fost atent la dorințele lui. O felicitare este modalitatea perfectă de a adăuga un strop de dragoste cadoului tău, așa că nu trebuie să-ți fie teamă să lași câteva gânduri pe hârtie. O altă variantă care îl va încânta, este un bilet la artistul său preferat. Concertele sunt din nou pe val, și majoritatea artiștilor vin în Europa anul acesta, fie individual, fie în cadrul unui festival de muzică, iar un bilet este ocazia perfectă de a celebra ziua fratelui tău. Știi ce ar merge perfect cu asta? Un tricou personalizat cu numele artistului, sau cu un vers celebru dintr-o piesă.

O carte de dezvoltare personală, un ceai din fructe, sau un joc de societate, sunt alegeri de luat în calcul, atunci când bugetul tău nu este unul foarte mare. Tot într-un buget accesibil se încadrează tricourile amuzante, cu diferite texte, și animații care o să-i aducă zâmbetul pe buze. Dacă, totuși, ai pus câțiva bani deoparte pentru această ocazie, poți alege o boxă portabilă, sau o pereche de căști. Cine nu iubește muzica, mai ales atunci când o poți asculta la o calitate superioară?

cadou frate

 

1.2 Idei cadouri frate pentru absolvire

Când te gândești la absolvire, primele lucruri care îți trec prin minte sunt: emoțiile, încheierea unei etape, începerea unei cariere, și o ceremonie festivă. Având în vedere toate acestea, cadourile pentru frați trebuie alege cu atenție, respectând o notă mai rafinată. Un prim factor pe care îl poți lua în considerare, este domeniul pe care l-a studiat. Dacă tocmai a terminat medicina, atunci un stetoscop profesional îl va ajuta, și încânta deopotrivă. În cazul în care jurnalismul a fost specializarea de bază, poți opta pentru un ziar personalizat, în care să adaugi toate momentele importante prin care a trecut, scrise sub forma știrilor. Acest lucru poate să fie făcut în funcție de fiecare domeniu în parte, prin asocierea cu un simbol, transpus într-o notă amuzantă, poate chiar personalizată. Poți marca acest moment prin tricouri pentru băieți, cu mesaje tematice, pe care să le purtați, ca invitați la ceremonie. Veți avea o apariție care va aduce tuturor zâmbetul pe buze, și poze speciale, prin care să vă amintiți de acest moment important.

Florile rămân un cadou de neprețuit, chiar dacă vorbim despre bărbați. Pentru a le transpune într-o notă masculină, ele pot să fie alăturate într-un buchet cu sticle în miniatură, din băutura lui preferată, câteva dulciuri, sau mici unelte care să amintească de meseria pentru care a primit certificare.

1.3 Cadouri personalizate pentru frate de sărbători

Te întrebi ce cadouri pentru frați să alegi cu ocazia sărbătorilor? În perioada iernii, Crăciunul este cel care strânge în jurul mesei toată familia, iar cadourile nu întârzie să apară sub brad. Este o sărbătoare tematică, în care imaginația poate merge cât de departe dorești. Poate cel mai popular cadou, atunci când vine vorba de Secret Santa, sunt celebrele căni personalizate, minunate pentru băuturile calde. Tot ce trebuie să faci este să alegi o replică amuzantă, sau o poză în care să apăreți amândoi, și comanzi modelul dorit. Tot pentru sezonul rece, poți opta pentru un hanorac personalizat, care să-l încălzească, și să-i aducă aminte de tine. Câteva fursecuri aromate, cu scorțișoară sau vanilie, pot să se afle lângă aceste daruri, împreună cu un globuleț, sau o figurină cu Moș Crăciun.

O altă sărbătoare importantă pentru familie este Paștele, când personajul principal devine un iepuraș drăguț, însoțit de câteva ouă colorate. Un coș cu bunătăți este perfect, dacă fratele tău este un gurmand, iar dacă nu, poți merge pe un voucher de cumpărături, sau o invitație la jocuri de tipul escape room, paintball, sau laser tag. Până la urmă, bărbații iubesc jocurile, și o să fie o ocazie ideală pentru a vă petrece câteva minute împreună, într-un alt mod.

Ziua onomastică este sărbătorită cu ocazia unei sărbători, așadar se încadrează în aceeași categorie, doar că acum, ca și în cazul zilei de naștere, cadoul trebuie să fie mai mult despre pasiunile fratelui tău, și să se focuseze pe el. Un articol vestimentar, o mică vacanță împreună, un parfum, sau un accesoriu, pot să reprezintă o alegere de succes. 

idei cadouri frate
 

2. Ce cadou poți face unui frate în funcție de vârstă?

Am spus că alegerea trebuie făcută, în primul rând, în funcție de ocazie, iar pe locul al doilea trebuie luată în calcul vârsta fratelui tău. Poate fratele tău este mai mic, și atunci vei alege un cadou amuzant, care să-l bucure, și cu care își poată consuma timpul, sau, dimpotrivă, trebuie să te orientezi către cadouri pentru frați mai mari, unde accentul este pus pe stilul său de viață, pe pasiuni, și domeniul în care activează.

Copii sunt mult mai ușor de impresionat decât sunt adulții, iar dacă fratele tău nu a depășit încă acest prag, alegerile tale sunt mult mai ușor de luat. Probabil are un desen animat preferat, sau un joc video, de unde te poți inspira, și poți cumpăra diverse figurine cu personajele respective, o versiune a jocului adaptată pentru viața reală, cu care se poate distra împreună cu prietenii, sau chiar un tricou cu logo-ul respectiv. Dulciurile, deși nu sunt cele mai sănătoase alegeri, atunci când vorbim despre un consum mare, îi vor încânta papilele gustative. Poți opta pentru dulciuri fără zahăr, alese de pe raftul cu alimente bio, fiind astfel o varianta mult mai bună pentru el. Cei mici adoră timpul petrecut cu alți copii, mai ales într-un spațiu de joacă, iar o petrecere organizată într-un astfel de loc o să-i aducă multă bucurie, rămânând cu amintiri frumoase.

Adolescența este considerată cea mai dificilă perioadă din viața noastră, în care au loc o mulțime de schimbări. Dacă fratele tău se află în această etapă, alege cadoul cu mare grijă, deoarece fie o să-l facă să te iubească, fie să te ignore, și să nu atingă ceea ce i-ai oferit. Cei mai mulți adolescenți sunt pasionați de jocuri video, și cele mai noi modele de încălțăminte sport, preferând să petreacă timp singuri, sau doar cu gașca de prieteni. Așadar, renunțăm la petrecerile în familie, și alegem un gadget nou, un articol vestimentar, sau chiar o sumă de bani pe care să o gestioneze singur. Lucrurile se schimbă atunci când înaintăm în vârstă, iar un cadou pentru frate mai mare, este ceva mai ușor de ales. Dacă ești în căutarea unui cadou pentru frate de 30 ani, poți achiziționa o băutură specială, poate chiar de colecție, pe care să o deguste alături de persoanele dragi, sau o ședință la un masaj de relaxare. Stresul începe să apară în viața fiecăruia la un moment dat, mai ales atunci când lucrează într-o corporație, de luni până vineri. O cafea de specialitate se regăsește pe aceeași listă, împreună cu un curs, care să-l ajute în dezvoltarea părții profesionale. Dacă iubește mâncare iute, ai la dispoziție mai multe kituri de degustare, cu cele mai iuți sosuri din lume, iar dacă sportul se află printre preferințele sale, o cameră de acțiune îl va ajuta să imortalizeze toate momentele pline de adrenalină.

3. Cadouri pentru frați gemeni

Relația dintre frații gemeni nu se compară cu nimic, fiind un lucru cu adevărat de prețuit, și de celebrat, ori de câte ori ai această ocazie. Cadourile pe care urmează să le descoperi se potrivesc pentru orice ocazie, sau vârstă, fiind mai mult o oglindire a relației dintre voi, unele dintre ele cu o notă amuzantă, iar altele pline de încărcătură emoțională.

Pentru o experiență amuzantă, care să vă aducă aminte de zilele în care părinții obișnuiau să vă îmbrace la fel, poți alege șepci personalizate, cu mesaje amuzante, atât pentru tine, cât și pentru fratele tău, sau alte articole de acest gen. Un alt cadou pentru frate poate să fie alcătuit dintr-un album cu amintirile voastre, sau o sesiune foto în care să recreați mai multe fotografii de când erați mici, și să le puneți împreună. Un set de îngrijire se pretează dacă fratele tău acordă timp îngrijirii bărbii, și părului, fiind o variantă de cadou mult mai utilă. Talismanele, sau bijuteriile pentru bărbați, vor fi o amintire frumoasă, care o să rămână lângă el toată viața, în timp ce o petrecere surpriză, la care să inviți toți prietenii voștri, o să se transforme într-una dintre cele mai deosebite nopți de până acum. Adaugă tort, baloane, sau un aranjament special, și totul o să iasă ca la carte.

Se spune că singurele lucruri pe care le poți cumpăra, și care te fac cu adevărat mai bogat sunt călătoriile, astfel că un city break v-ar ajuta să petreceți puțin timp împreună, chiar dacă vă aflați la o vârstă în care munca este prioritară, și sarcinile zilnice par să nu se mai termine. Este o metodă perfectă prin care să descoperiți lucruri noi împreună, să vă dezvoltați mai mult din punct de vedere social, și să cunoașteți persoane noi. Dacă nu te-ai pregătit din timp, poți opta pentru o vacanță de tip last minute, fiind și mai avantajoasă, din punct de vedere al prețului.

Pe lângă toate aceste idei, poți alege orice crezi că reprezintă un dar special pentru fratele tău geamăn, mai ales dacă îi cunoști foarte bine dorințele, și deja ți-a împărtășit o parte din ele. Ambalajul este și el important, fiind o moment aparte deschiderea lui, iar cu ajutorul unei hârtii speciale, și a unei panglici, sau fundițe, poți să dăruiești o cutie frumoasă, care să-i stârnească curiozitatea.

Orice cadou ai alege, cele mai importante gesturi sunt cele făcute sincer, din inimă, și dăruite cu multă dragoste. O îmbrățișare, și un zâmbet cald vor adăuga acea emoție specială care vă leagă doar pe voi, indiferent dacă este vorba despre o ocazie specială, sau doar despre o altă zi în care te-ai gândit la fratele tău, și la ce cadouri mai poți alege.

cadouri pentru frati gemeni
Sursă foto: pexels.com

Descoperă și alte articole de blog

Cadouri de Crăciun pentru părinți - vezi ce le-ar plăcea părinților să primească sub brad!
Cadouri de Crăciun pentru părinți - vezi ce le-ar plăcea...

Cadourile de Crăciun reprezintă un subiect sensibil și care dă bătăi de cap multor oameni. Crăciunul este o sărbătoare importantă, datorită faptului că reunește membrii...

Citește mai mult
Petrecerea burlacilor - cum să o faci să fie memorabilă și cum să organizezi cea mai interesantă petrecere a burlacilor?
Petrecerea burlacilor - cum să o faci să fie memorabilă...

Ți-ai întâlnit aleasa, o iubești din toată inima și îți dorești să îți petreci restul vieții alături de ea. Nimic nu mai contează, te pierzi...

Citește mai mult
Cadouri pentru frați, alese în funcție de ocazie și vârstă
Cadouri pentru frați, alese în funcție de ocazie și vârstă

Relația cu fratele tău este, cu siguranță, una specială, indiferent de sentimentele complicate care v-au legat de-a lungul timpului, iar când vine vorba de cadouri,...

Citește mai mult