Blog

Petrecerea burlăcițelor: sfaturi utile pentru o bună organizare. Ce articole vestimentare sunt potrivite pentru o astfel de ocazie?

Petrecerea burlăcițelor: sfaturi utile pentru o bună organizare. Ce articole vestimentare sunt potrivite pentru o astfel de ocazie?

Imagine de Los Muertos Crew pe Pexels.com

Petrecerea burlăcițelor sau a burlacilor este o tradiție prezentă peste tot în lume care a câștigat foarte multă popularitate în ultimii ani. Acest eveniment reprezintă o ultimă zi de distracție a unei viitoare mirese ca burlăciță. Cu această ocazie se organizează diverse activități amuzante între fete. Mireasa alături de domnișoarele de onoare și alte prietene au parte de o zi încântătoare de care își vor aminti multă vreme. Nu există reguli în ceea ce privește aceste petreceri - ele pot fi realizate oriunde și se pot face diverse activități în funcție de dorințele viitoarei mirese. Dacă urmează să organizezi o petrecere a burlăcițelor, citește în continuare acest articol și află cele mai importante sfaturi și idei.

 

Cuprins:

  1. Petrecerea burlăcițelor – ce semnifică și cine o organizează?

  2. Petrecerea burlăcițelor – idei de locații perfecte unde se poate desfășura

  3. Idei pentru petrecerea burlăcițelor – activități interesante și amuzante

  4. Petrecerea burlăcițelor și cadourile potrivite – ce poți să oferi în dar burlăciței?

1. Petrecerea burlăcițelor – ce semnifică și cine o organizează?

Acest eveniment se organizează înainte de nuntă și reprezintă o zi întreagă sau o seară la care participă doar femei, în care se organizează diverse activități și o petrecere pe cinste. Viitoarea mireasă alături de cele mai bune prietene și domnișoarele de onoare sărbătoresc o ultimă zi de burlăciță. De obicei, toate femeile prezente la eveniment sunt singure sau necăsătorite, însă nu se ține cont întotdeauna de acest aspect. În trecut, exista doar petrecerea burlacilor - o tradiție care datează de sute de ani. Însă și domnișoarele și-au dorit o seară de distracție și așa a apărut petrecerea burlăcițelor.


Imagine de Melike  Benli pe Pexels.com

Din punct de vedere istoric, petrecerea burlacilor își are originile în Sparta. În secolul al V-lea, înainte de căsătorie, bărbații petreceau. Inspirate de aceste obiceiuri, domnișoarele și-au creat propria seară de distracție și au denumit-o „petrecere de burlăcițe’’.

Ce trebuie să știi despre organizarea petrecerii burlăcițelor?

În primul rând, o întrebare de interes pe acest subiect este: cine organizează petrecerea burlăcițelor? În general, domnișoarele de onoare sunt cele care pun la cale această petrecere. Practic, burlăcița are parte de un moment de respiro de la organizarea pentru nuntă și alte persoane se ocupă de acest eveniment special. Uneori, însă, viitoarea mireasă se implică și ea în acest proces și vine cu idei sau ajută la buna organizare a lucrurilor. 

Aspectele ce țin de organizare implică stabilirea tematicii, hotărârea unei locații, rezervarea locurilor, găsirea unor idei de activități și punerea acestora în practică. În general, la acest tip de evenimente se pune accentul pe distracție la maxim. Majoritatea persoanelor aleg să petreacă o seară în club sau într-un local unde pot realiza diverse activități (karaoke, bowling, biliard etc.). Mai există varianta unei petrecere de burlăcițe cu jocuri care să se desfășoare acasă la mireasă sau la o persoană apropiată, caz în care este necesară o bună organizare pentru a achiziționa tot ce este nevoie (mâncare, băutură, snaks-uri etc.). O altă variantă pentru organizarea unei petreceri de burlăcițe reușite este colaborarea cu un event planner. Acesta se va ocupa contra cost de toate aspectele ce țin de acest eveniment și va veni cu idei inedite pentru ca acesta să fie memorabil.

Petrecerea burlăcițelor: cine plătește?

Și în acest caz, domnișoarele de onoare sunt cele care stâng bani și achită toate cheltuielile ce țin de această petrecere. Însă, în cazul în care viitoarea mireasă își dorește o vacanță alături de fete sau o petrecere mai exclusivistă, de obicei contribuie cu o sumă de bani pentru petrecerea burlăcițelor. 

Acest eveniment este ca un cadou din partea domnișoarelor de onoare pentru viitoarea mireasă. Dacă aceasta este cea care se ocupă atât de organizare, cât și de achitarea tuturor costurilor, invitatele sunt cele care vor oferi diverse cadouri tematice. Bineînțeles, oricine care se va ocupa de organizare și de plată este liber să ofere și un cadou simbolic burlăciței.

 

2. Petrecerea burlăcițelor – idei de locații perfecte unde se poate desfășura

Imagine de Helena Yankovska pe Unsplash.com

Alegerea locului unde să se desfășoare această petrecere este extrem de importantă, deoarece în funcție de acesta se vor hotărî și activitățile care pot fi realizate la eveniment. Petrecerea burlăcițelor poate fi mai mult decât o seară în club, poate fi o zi întreagă de relaxare sau o minivacanță fără bărbați, doar cu cele mai bune prietene. Ca organizator, e important să ții cont de dorințele miresei - așadar, nu ezita să o întrebi cum ar vedea această zi. Iată câteva idei de locuri perfecte pentru a sărbători o ultimă zi de burlăcie:

  1. Clubul preferat al miresei

O petrecere în club este perfectă pentru a sărbători această ocazie specială. Asigură-te că închiriezi o masă pentru toate fetele unde să vă puteți bucura de muzică și cocktail-urile de la bar. Pentru a marca acest moment special e important să personalizezi cât mai multe elemente. Fiecare invitat poate avea un tricou de burlăcițe. Inclusiv viitoarea mireasă poate avea un model pe care scrie „bride” - astfel, toată lumea va știi că ea este vedeta serii.

Sursa foto: Ruvix.ro

Desigur, și restul participantelor pot purta un tricou personalizat cu un mesaj amuzant, cum ar fi „bride tribe” sau cu denumirea rolului lor. De exemplu, se poate opta pentru un tricou inscripționat cu „bridesmaid”  sau „godmother”. În acest fel, evenimentul se va diferenția față de o petrecere obișnuită, în care fiecare se îmbracă elegant sau casual. În plus, tricourile cu mesaje amuzante vor stârni râsul și vor face fotografiile inedite.

Sursa foto: Ruvix.ro

Pentru poze reușite poți să aduci și câteva props-uri cu mesaje sau forme amuzante.

Imagine de Craig Adderley pe Pexels.com

  1. O destinație exotică

Petrecerile de burlăcițe se pot transforma într-o mini vacanță doar între fete. Cele mai alese destinații sunt insulele din Grecia, Italia, Maldive sau Bali. Bineînțeles, pentru a organiza o astfel de vacanță este necesară o bună organizare și un buget destul de mare. Însă, astfel, burlăcița și toți invitații vor rămâne cu o amintire de neuitat.

Imagine de Los Muertos Crew pe Pexels.com 

  1. Un centru SPA

Dacă viitoarea mireasă nu este genul care să petreacă în club, cu siguranță, se va bucura foarte mult de o zi de relaxare la un centru SPA. Acolo se pot realiza mai multe activități, cum este masajul, diverse tratamente de relaxare sau înfrumusețare, saună, înot sau relaxare în jacuzzi. Pentru a avea parte de intimitate puteți închiria centru SPA doar pentru voi și locația poate fi decorată pe tematica aleasă. Pentru că petrecerea se desfășoară la SPA fiecare persoană poate purta un halat personalizat. Vestimentația este un aspect important la o petrecere a burăcițelor pentru ca pozele să fie memorabile.

  1. Salon de evenimente

Dacă alegi să închiriezi un salon de evenimente te vei bucura de numeroase servicii și o bună organizare din partea staff-ului. Mâncarea și băutura poate fi asigurată de local, iar ospătarii se vor asigura că fiecărui invitat nu-i lipsește nimic. Un salon de evenimente îți permite desfășurarea mai multor activități, cum ar fi angajarea unui dj sau formație live sau diverse momente artistice. Pentru că petrecerea burlăcițelor este un moment important, pozele sunt absolut necesare. Un salon de evenimente arată într-un mod elegant și îți permite să adaugi elemente de decor tematice care îți vor face fotografiile minunate.

  1. Petrecere în pijamale acasă

O altă idee interesantă de a petrece această zi specială este chiar acasă la mireasă. O petrecere în pijamale permite realizarea unor activități amuzante, dar și petrecerea unei seri de calitate alături de cele mai bune prietene. Pentru petrecerea burlăcițelor se pot alege diverse jocuri, precum „Adevăr sau provocare”, se pot viziona diverse videoclipuri amuzante cu mireasa sau desfășura alte activități amuzante. În plus, cu vestimentația adecvată și un decor tematic pot ieși fotografii minunate. Pijamalele personalizate ale invitatelor pot conține un mesaj amuzant, iar cea a burlăciței poate fi albă cu textul „bride’’.

 

3. Idei pentru petrecerea burlăcițelor – activități interesante și amuzante

Imagine de Yuliia Auer pe Pexels.com

Distracția trebuie să fie în toi la o petrecere a burlăcițelor. Pentru a te asigura că viitoarea mireasă are parte de o seară memorabilă e important să planifici câteva activități amuzante. Toate elementele trebuie să fie luate în considerare, de la locație, la activități și vestimentație. Nu uita să realizezi pe comandă tricouri personalizate pentru petrecerea burlăcițelor pentru toți invitații. Cu cât sunt mai multe elemente pe tematică, cu atât mai bine. În plus, toate invitatele își pot face tatuaje temporare cu “team bride’’. 

Dacă nu știi ce ai putea face la o astfel de petrecere, iată câteva idei:

  1. Karaoke

O idee minunată de activitate pentru o petrecere a burlăcițelor este karaoke. Fă o listă de melodii pe care viitoarea mireasă le adoră și câteva melodii românești amuzante. Cu siguranță atât burlăcița, cât și invitații se vor distra pe cinste să cânte hiturile vechi.

  1. Stand-up comedy

Un moment de stand-up poate fi integrat cu succes la o astfel de petrecere. Desigur, numărul trebuie creat special pentru a se potrivi momentului. Glumele pot fi despre căsnicii, mai exact despre viața de dinainte de căsătorie și după aceasta. Viitoarea mireasă se va amuza copios la aceste glume și toți invitații se vor simți bine.

  1. Coregrafie

Dacă petrecerea are loc într-o locație închiriată, unul dintre momentele serii poate fi realizarea unei coregrafii. Există persoane care pot întreține atmosfera și pot organiza un număr de dans cu toți invitații. Pașii de dans vor fi simpli pentru ca toată lumea să se descurce cu aceștia. Ceea ce e important este că acest moment poate fi filmat, iar viitoarea mireasă alături de cei mai apropiați oameni vor avea o amintire de neuitat.

În mod evident, dacă tu te ocupi de organizarea petrecerii, este extrem de important să ții cont de preferințele și interesele persoanelor care vor participa. Doar astfel se vor putea alege surprizele pentru petrecerea burlăcițelor potrivite care să le ofere o experiență plăcută și distractivă.

 

4. Petrecerea burlăcițelor și cadourile potrivite – ce poți să oferi în dar burlăciței?

Dacă vrei să-i oferi burlăciței un cadou la acest eveniment ai de ales din numeroase idei. De obicei, la acest eveniment se oferă cadouri personalizate care să-i rămână amintire viitoarei mirese. În funcție de cât de apropiat ești de burlăciță îi poți face un cadou amuzant sau mai serios. Pentru că în general la o astfel de petrecere participă prietene foarte apropiate cadourile pot fi dintre cele mai ciudate. Poți oferi cadouri amuzante, obiecte personalizate sau un cadou util. De exemplu, printre cele mai inedite și potrivite tipuri de cadouri sunt cele personalizate. Poți opta pentru tricouri personalizate pe tematica petrecerii burlăcițelor. Mai poți oferi diverse căni personalizate, tablouri sau puzzle-uri pe comandă cu mesaje amuzante sau poze.

Printre cadourile care mai pot fi oferite viitoarei mirese se numără cele tip experiență. Cu toții știm cât de obositor este să-ți organizezi nunta, așadar după căsătorie mirii au nevoie de relaxare. La petrecerea burlăcițelor poți oferi cadou o zi la SPA, un serviciu de înfrumusețare la salon sau un bilet la un concert. Oricine se va bucura la un astfel de cadou oferit din suflet. Tot din categoria cadourilor utile se numără și cele pentru casă, cum ar fi electrocasnicele sau alte dispozitive inteligente. Nu în ultimul rând, alte cadouri potrivite pentru o femeie sunt produsele de machiaj, parfumurile și aparate de hairstyling.

În concluzie, petrecerile de burlăcițe cuprind momente inedite pline de distracție și amuzament. În organizarea unui astfel de eveniment trebuie să se țină cont de numeroase aspecte pentru ca totul să iasă perfect. Acordă atenție fiecărui detaliu, inclusiv vestimentației. Inspiră-te din ideile de petrecerea burlăcițelor din acest articol dacă îți dorești o petrecere reușită.