Luna martie este luna tricourilor pentru femei. Folosește codul MARTIE50 și beneficiezi de o reducere de 50% la tricourile de damă.

Blog

Imprimarea digitală

Imprimarea digitală

Dacă ai cumpărat cel puțin un tricou personalizat, în mod sigur ai auzit de imprimare digitală și te-ai întrebat cum anume se realizează și ce presupune acest proces.

Printre metodele moderne de personalizare se numără și tehnicile digitale de imprimare – mai precis transferul digital și printul digital direct pe material (imprimarea DTG).

Ambele tehnici au câteva avantaje importante, printre care și viteza de lucru, efectele spectaculoase care pot fi realizate cu ajutorul lor, o varietate extraordinară la nivel de culori și o finețe deosebită la nivelul detaliilor.

Orice magazin de cadouri folosește aceste tehnici, iar noi nu facem excepție. Și pentru că ne place să te familiarizăm inclusiv cu modul în care facem lucrurile, am decis ca în acest articol să îți povestim despre ce presupun tehnica de imprimare de tip DGT Ruvix și transferul digital.

Hai să vedem ce înseamnă fiecare în parte și să înțelegi mai bine de ce un produs personalizat este rareori doar un simplu obiect și atât.

Un produs personalizat îi spune celui care îl primește o poveste și e realizat cu tehnici care au, la rândul lor, o poveste.

Transferul digital

Transferul digital este una dintre cele mai rapide modalități de personalizare.

Mai precis, această tehnică pemite personalizarea unor obiecte precum tricouri, jachete, umbrele, genți etc. și avantajul principal este că pot fi create imprimeuri cu rezoluții mari pe aproape orice tip de suport textil (în această categorie intră materiale precum poliesterul, bumbacul, poliuretanul, neoprenul, spandexul etc.).

Cum funcționează, mai exact? Pe o folie specială va fi imprimat digital designul, apoi acesta va fi decupat după un contur prestabilit și aplicat pe suport prin presare la cald. De menționat că foliile pot fi transparente, albe sau colorate, iar imaginea este aplicată direct pe folia autocolantă cu ajutorul unui tipar digital.

Autocolantul va fi aplicat ulterior pe materialul suport prin transfer termic, cu ajutorul unei prese speciale. Ca fapt divers, pe piață există o gamă foarte diversă de folii, cu o multitudine de texturi și culori, așa că metoda transferului digital permite realizarea unor combinații care acoperă, în mare, cam tot ce ți-ai putea dori.

E bine să știi că transferul digital nu este indicat, totuși, pentru personalizarea unor obiecte precum căni, brelocuri sau USB-uri și că produsul personalizat prin această metodă poate fi spălat chiar și la temperaturi mari (nu se deteriorează nici măcar atunci când e pus în mașina de spălat la 60 de grade).

Printre avantajele folosirii transferului digital se numără, așa cum am arătat mai sus, posibilitatea de a putea imprima o gamă foarte diversă de materiale suport, realizarea unor printuri care păstrează o finețe extraordinară la nivel de detalii (pot fi realizate printuri care folosesc până la 10.000.000 de culori), imprimeul rezultat este foarte rezistent, iar obiectele care pot fi personalizate astfel includ umbrele, pălării, jachete, rucsacuri etc.

Cum funcționează imprimarea DTG?

Printul DTG este una dintre cele mai moderne și rapide metode de personalizare e obiectelor vestimentare, iar în țara noastră mai este cunoscută și sub numele de imprimare digitală sau imprimare direct pe material (ca fapt divers, în limba engleză sintagma „Direct To Garment” se traduce prin „direct pe material”).

Imprimarea direct pe material permite obținerea unor rezultate destul de variate, de la fotografii simple și până la designuri destul de complexe. Așadar, orice îți poți imagina poate prinde viață și contur cu ajutorul acestei tehnici inovatoare.

Dacă vrei să îți reprezinți mai bine din punct de vedere vizual acest tip de imprimare, poți să te  gândești la o imprimantă. Imprimarea DTG seamănă destul de mult ca proces de execuție cu procesul de execuție al unei imprimante normale, singura diferență notabilă fiind faptul că dispersia jetului de cerneală se realizează – evident – cu ajutorul unei imprimante specializate pe obiecte vestimentare, nu pe hârtie.

Cum funcționează, mai exact? Această metodă face uz de cerneală pe bază de apă, ecologică, elastică și foarte rezistentă atât la uzură, cât și la spălare.

Ca fapt  divers, rezultatele cele mai bune prin imprimarea DTG se obțin pe materialele care au la bază bumbac 100% sau pe cele care prezintă o combinație între bumbac și poliester (în procente variabile, dar de obicei 50%-50% este combinația care are cele mai bune rezultate).

Asta nu înseamnă, însă, că nu pot fi folosite și alte materiale. Mai pot fi folosite licra, vâscoza, microfibra (microfibrele sunt fibre foarte fine, mai fine chiar decât firul de mătase), lâna, mătasea etc. Singura condiție este ca aceste materiale să fie testate, astfel încât să existe siguranța că rezultatele vor fi cele dorite.

Dincolo de aceste aspecte practice trebuie să știi că imprimantele DTG pot printa, practic, orice. Modele complicate? Nicio problemă! Imagini fotografice? Nicio problemă! Degradeuri? Nicio problemă! Totul este posibil.

În plus, imprimeurile sunt foarte rezistente, calitative și impresionează întotdeauna prin design și prin finețea detaliilor.

Ar mai fi de spus că pentru obiectele vestimentare de culoare neagră metoda DTG folosită este diferită față de printarea pe textile de culoare albă.

În cazul unui tricou sau al unui hanorac negru, de exemplu, se folosește întotdeauna o bază albă care este aplicată înainte de printarea designului sau a graficii pe tricou/hanorac. De asemenea, e nevoie de un tratament special al suprafeței cu o amorsă care va facilita aderarea culorii de bază la suprafață.

Avantaje imprimare DTG

Dacă vorbim despre avantajele acestei metode de imprimare, atunci trebuie să menționăm în primul rând raportul calitate-preț excelent.

De asemenea, așa cum am arătat anterior, imprimarea DTG permite realizarea unor printuri detaliate, cu o finețe a detaliilor extraordinară și cu milioane de culori care pot fi imprimate pe o gamă foarte diversă de materiale.

În plus, fiind vorba de un procedeu rapid de imprimare, și timpul de livrare se scurtează, așa că un produs personalizat prin imprimare DTG va ajunge la tine mult mai repede decât alte produse.

Tot la capitolul „avantaje” trebuie amintită și posibilitatea de a putea printa peste fermoare și nasturi și faptul că nu există costuri de set-up (așa cum există, de exemplu, în cazul metodelor de printare obișnuite).

Nu în ultimul rând, imprimarea DTG oferă posibilitatea de a aduce la viață designuri foarte complexe, fotografii, texte etc., iar imprimeurile sunt foarte fine la atingere (pentru că cerneala intră direct în țesătura obiectului vestimentar personalizat prin această metodă).

Datorită complexității designurilor care pot fi imprimate, a productivității mari și a calității rezultatelor obținute, metodele digitale de personalizare au devenit un adevărat trend și în țara noastră, așa că în acest moment sunt folosite de majoritatea businessurilor online care vând cadouri personalizate.

Concluzii

Metodele digitale de personalizare te pot ajuta să creezi cadoul perfect și, în plus, îți permit să aduci la viață toate ideile creative pe care le-ai putea avea.

Vrei să porți un hanorac care să le spună celor din jurul tău că ești un space junkie? Metodele de personalizare digitale te ajută să creezi acel hanorac.

Vrei să faci cadou un obiect decorativ pentru un prieten care e pasionat de francizele cu supereroi? Metodele de personalizare te pot ajuta să aduci supereroii preferați ai prietenului tău pe o cană, o pernă, un breloc, un mouse pad, o geantă, un tricou etc.

Nu uita ca după ce închizi acest articol să arunci o privire și în magazinul nostru online: Ruvix îți pune la dispoziție posibilitatea de a personaliza o gamă foarte variată de obiecte cu imprimeuri calitative și rezistente.

Iar dacă ai nevoie de informații suplimentare, nu ezita să ne dai un telefon sau să ne scrii prin intermediul formularului din site. Îți stăm la dispoziție cu toate sfaturile și recomandările de care ai nevoie pentru a putea crea cadoul perfect pentru oamenii tăi dragi.