Luna martie este luna tricourilor pentru femei. Folosește codul MARTIE50 și beneficiezi de o reducere de 50% la tricourile de damă.

Blog

Cadouri pentru tata: ce să oferi în 2021

Cadouri pentru tata: ce să oferi în 2021

Un cadou simpatic, inspirat și personalizat este întotdeauna perfect pentru orice tătic care își sărbătorește ziua de naștere sau de nume.  

Daca mai adaugi în ecuație și un element surpriză sau o idee haioasă, tatăl tău va fi, cu siguranță, ca un copil care își primește cadoul în dimineața de Crăciun.

Tatăl tău ți-a oferit toate lucrurile pe care ți le-ai dorit și a venit vremea să profiți de ocazia zilei lui de naștere pentru a-i mulțumi cu un cadou care să fie cu adevărat memorabil. Deși poate părea neînsemnat la prima vedere, un cadou poate spune o poveste frumoasă despre iubirea care te leagă de el, așa că ar trebui să aloci suficient timp pentru a găsi ACEL cadou care i se potrivește perfect.

Uneori, însă, alegerea unui cadou potrivit se poate dovedi o misiune dificilă, mai ales atunci când vrei să te asiguri că alegi un dar care să îl bucure cu adevărat. Tocmai de aceea îți propunem să aflăm împreună cum poți să alegi un cadou potrivit pentru tata și, mai ales, ce cadouri sunt „trendy” în 2021.

Cadou pentru tata: ce să NU alegi?

Așadar, dacă ești în căutarea unor idei de cadouri pentru părinți (și în mod special de cadouri pentru tata), îți propunem să aflăm mai întâi cum să NU dai greș cu darul ales.

Ce ar trebui să eviți atunci când  alegi un cadou pentru tata? În principiu este suficient să ții cont de câteva reguli simple, pe care le prezentăm mai jos:

·Cadouri care nu au nicio legătura cu el sau cu pasiunile lui

Uneori se poate întâmpla să descoperi un cadou pentru tata care îți place foarte mult, însă care nu se pliază deloc pe gusturile sau pe pasiunile lui. De exemplu, poate fi o idee foarte bună să cumperi un ceas inscripționat cu un mesaj personalizat, însă doar dacă tatăl tău obișnuiește să poarte ceas.

La fel, un kit de meșterit în gospodărie se poate dovedi o idee foarte inspirată pentru cineva care e pasionat de bricolaj, însă nu și pentru un om care nu are această pasiune.

„Secretul” unui cadou pentru tata reușit e să pliezi întotdeauna ideea pe gusturile/pasiunile tatălui tău și mai puțin pe ale tale.

·Cadouri standard, impersonale, care nu spun nicio poveste

În lista de cadouri pentru tata pe care trebuie să le eviți se află, desigur, și cadourile standard, pe care cu siguranță le-a mai primit și înainte.

Un parfum, un set de produse de îngrijire, un joc de societate, o sticlă care conține o licoare scumpă sau un set de butoni pentru cămașă sunt cadouri care îl pot bucura, însă care nu „vorbesc” despre tatăl tău și despre lucrurile care îl fac o personă interesantă și specială.

În plus, fiind vorba de cadouri care se dăruiesc de fiecare dată când ești în pană de idei, e foarte posibil ca tatăl tău să mai fi primit cel puțin o dată unul dintre darurile enumerate mai sus.

·Cadouri care nu au o latură practică

Atunci când ești în căutarea unor idei de cadouri pentru părinți trebuie să ții cont că, de cele mai multe ori, darurile cele mai potrivite sunt cele care au și o latură practică.

Bărbații adoră, de obicei, lucrurile practice, cărora pot să le găsească și o utilitate. Dacă darul tău îi va pune abilitățile la încercare și, în plus, dacă e vorba de un obiect pe care și l-a dorit, atunci în mod sigur vei merge direct la inima lui cu darul ales.

Asta nu înseamnă, însă, că nu poți opta și pentru un dar simbolic sau fără o latură practică, mai ales dacă tatăl tău apreciază mai mult acest tip de cadouri – de exemplu, o călătorie într-un loc în care și-a dorit mereu să meargă sau un tablou în care sunt înrămate cele mai dragi fotografii pe care le-a adunat de-a lungul timpului.

·Cadouri care nu se pliază pe vârsta lui

În categoria de cadouri pentru părinți / cadouri pentru tata pe care ar trebui să le eviți intră și cele care nu respectă criteriul vârstei.

De exemplu, o vacanță la munte poate fi o idee excelentă de cadou pentru un tătic pasionat de drumeții și căruia vârsta îi permite să se aventureze în plimbări pe munte, însă nu și pentru un tătic cu o vârstă înaintată, care nu va putea părăsi cabana sau pensiunea aleasă de tine.

La fel, o trusă de grădinărit poate fi ideală pentru un tată cu o vârstă mai înaintată, care își petrece timpul meșterind în grădină și poate reprezenta o idee mai puțin bună pentru cineva cu o vârstă mai mică și care nu își petrece prea mult timp în gospodărie.

·Cadouri pe care le-ai mai făcut și în alți ani, idei „reciclate”

Uneori o idee de cadou pentru tata poate fi atât de bună încât să vrei să o refolosești - sub o formă sau alta - și la altă aniversare, însă dacă faci acest lucru vei răpi o părticică din bucuria celui care primește cadoul respectiv.

Cu puțin efort poți găsi o idee nouă și originală, cu care să îl surprinzi cu adevărat pe tatăl tău și anul acesta. Iar dacă ești în căutare de inspirație, nu uita că la o simplă căutare pe Google vei găsi o multitudine de idei de cadouri pentru părinți / idei de cadouri pentru tata din care le poți selecta pe cele care se pliază cel mai bine pe gusturile părintelui tău.

Cadou pentru tata: ce spun specialiștii?

Când vine vorba de cadouri pentru tata (idei de cadouri pentru părinți), specialiștii spun că este suficient să ții cont de criteriile enumerate anterior.

Cu alte cuvinte, cea mai bună idee este să alegi un cadou care să fie potrivit personalității tatălui tău, creativ, original și care să țină cont de vârsta și de pasiunile pe care le are.

Așa cum spuneam undeva mai sus, chiar dacă l-ai văzut de multe ori meșterind prin casă, asta nu înseamnă neapărat că e pasionat de bricolaj și că va aprecia un kit de meșterit în gospodărie.

Un cadou pentru tata trebuie să țină cont, în definitiv, doar de dorințele și de pasiunile tatălui tău. Indiferent de profesie, indiferent de faptul că tatăl tău este un om gospodar, un antreprenor de succes, un om care călătorește foarte mult sau, dimpotrivă, un bărbat care adoră să stea acasă cu familia, tatăl tău merită un cadou care să arate că te-ai străduit să îl surprinzi cu un dar deosebit.

Și ce dar poate fi mai deosebit decât un cadou personalizat?

Top 5 idei bune de cadouri pentru tata

Dacă faci parte din tribul Ruvix, atunci știi deja că ne place să îți oferim și idei concrete de cadouri pe care le poți adapta, ulterior, situației tale.

Chiar dacă în lista noastră de cadouri pentru el nu vei găsi ceea ce îți dorești, sperăm să te inspire sau măcar să te ajute să ajungi mai repede la ACEA idee care îl va bucura pe tăticul tău.

Hai să vedem care sunt cele 5 idei de cadouri pentru tata (sau idei de cadouri pentru părinți, în general) cu care nu ai cum să dai greș.

1.O cană cu un mesaj special

Așa cum spuneam undeva mai sus, un cadou personalizat este cel mai frumos dar pe care i-l poți face cuiva. Iar dacă darul tău îmbină utilul cu plăcutul, atunci pur și simplu nu ai cum să nu ajungi direct la inima sărbătoritului.

Dacă tatăl tău adoră să bea cafea sau ceai dimineața, poți încerca să îi oferi o cană personalizată cu un mesaj care să îl facă să zâmbească și care să îi aducă aminte de tine ori de câte ori își savurează cafeaua ori ceaiul. Cafeaua parcă e mai bună atunci când o bei dintr-o cană creată special pentru tine, nu? Așa vor sta lucrurile, cu siguranță, și în cazul tatălui tău.

2.Un tricou sau un hanorac personalizat

În lista noastră de cadouri pentru părinți / cadouri pentru tata includem și tricourile sau hanoracele personalizate. Dacă tatăl tău e un om activ și cu un simț al umorului bine dezvoltat, cu atât mai bine: poți să folosești aceste detalii pentru a-l surprinde cu un tricou sau cu un hanorac personalizat.

În felul acesta vei reuși să împuști doi iepuri deodată: pe de-o parte îi dăruiești o piesă vestimentară utilă, pe care o va purta cu drag, iar pe de altă parte îi dăruiești un item original, creativ și creat special pentru el.

3.O caricatură haioasă

Dacă tatăl tău are și o latură artistică, atunci poți încerca să-l surprinzi cu un cadou pentru tata mai special: o caricatură haioasă.

O caricatură reprezintă un cadou special, memorabil și cu multă personalitate, așa că nu ai cum să greșești. În plus, poți să alegi să personalizezi caricatura în așa fel încât să fie cât mai haioasă și să poată întipări pe fața tatălui tău un zâmbet cât mai mare.

4.Un set de pijamale personalizate

De ce să alegi un cadou pe care sigur l-a mai primit de atâtea ori când poți să optezi pentru un cadou util, inspirat și, de ce nu, haios? O pereche de pijamale nu numai că reprezintă un dar practic, ci și amuzant, dacă alegi să le personalizezi cu un mesaj amuzant.

În plus, în acest fel vei reuși să fii alături de tatăl tău mult mai mult timp decât ești în realitate, pentru că, ori de câte ori va purta pijamalele, se va gândi la tine și va fi exact ca și cum ai fi lângă el.

5.Un puzzle creat special pentru el

În categoria de idei de cadouri pentru părinți trebuie să existe întotdeauna și opțiunea unui obiect personalizat care să le pună la încercare îndemânarea și care să mizeze, în același timp, pe nostalgie.

Un puzzle poate fi o idee excelentă dacă ești în căutarea unor idei de cadouri pentru părinți (și în mod special de idei de cadouri pentru tata). Un astfel de cadou pentru tata reprezintă o amintire frumoasă și poate fi personalizat, de exemplu, cu o fotografie de familie la care ține foarte mult.

Tatăl tău ți-a dăruit timpul, răbdarea și iubirea lui, așa că de ziua lui ar trebui să îl surprinzi cu un cadou căruia să îi dedici mai mult de 10-15 minute de căutări.

Darurile standard din supermarket sau din magazinele online sunt la îndemână și îl vor bucura, desigur, și ele, însă nu vor transmite niciodată ideea că te-ai străduit prea mult sau că ai investit timp în cadoul respectiv.

Concluzia? Un cadou pentru tata trebuie să țină cont de personalitatea tatălui tău, de pasiunile lui și, nu în ultimul rând, să fie cât mai original și creativ! Succes!