Blog

Ce cadouri să nu oferi în 2020! Cadouri fară inspirație

Ce cadouri să nu oferi în 2020! Cadouri fară inspirație

De câte ori a trebuit să ne prefacem că ne plac cadourile primite când de fapt nu ne-au plăcut nici măcar un pic? De câte ori ne-am dat seama, la rândul nostru, că poate am făcut cadouri fără inspirație? De multe ori, însă, chiar și atunci când ne simțim siguri pe noi, greșim și cumpărăm acele daruri care nu trebuie deloc oferite.

Cum se rezolvă problema cadourilor neinspirate? După un sondaj rapid în rândul clienților noștri, am făcut o scurtă listă cu ce cadouri sa nu oferi NICIODATĂ.

Desigur, ceea ce urmează să enumărăm nu se aplică în mod universal. Trebuie să cunoști bine persoana pentru a-i face cel mai potrivit cadou, dar practic există cadouri care nu ar trebui să fie oferite cu adevărat și cu care riști cu siguranță să faci o impresie proastă.

Ce cadouri să nu oferim?

Bani:

Deși plicul care conține o sumă de bani este întotdeauna foarte util, singurele persoane care se cuvine să ofere bani sunt numai și numai bunicii. A da bani prietenilor, verilor sau surorilor este de prost gust, deoarece nu numai că ar putea fi interpretat greșit („ Ce, îmi dai pomană? ”), ar putea chiar să te facă să treci drept o persoană neglijentă, care este prea comodă să se gândească la ceva cu adevărat binevenit. Dacă vrei să contribui la cheltuielile beneficiarului cadoului, permițându-i să cumpere ceva ce îi place cu adevărat, o idee ar putea fi să cumperi carduri cadou sau vouchere pentru cadouri. Știi în ce supermarket își face cumpărăturile? Cunoști magazinul preferat de îmbrăcăminte? Un Card Cadou sau un Voucher Cadou pentru cumpărături într-un loc cunoscut nu numai că îi va permite să își cumpere ceva cu adevărat util, dar îi vor oferi si impresia unui cadou conceput special pentru el.

Produse de igienă personală:

Cele mai populare cadouri de ultim moment sunt gelul de duș, sărurile parfumate, săpunurile și toate uleiurile sau esențele aparținând categoriei „lucruri pe care le folosești la baie”. Pentru unii oameni, parfumurile care provin din astfel de produse pot fi plăcute, dar chiar și în acest caz este ușor să dai o semnificație greșită cadoului . Destinatarul poate gândi „ Înseamnă că nu mă spăl suficient?” sau ” O să am un miros neplăcut dacă le folosesc? ".

Cei cărora le place să se dichisească știu foarte bine ce să aleagă pentru igiena lor personală. Nu mai vorbim de faptul că parfumul sau substanțele conținute în astfel de produse pot să nu le placă sau chiar să le provoace alergii.

Riscul ca intenția noastră să fie înțeleasă greșit este foarte mare, așa că include produsele de igienă personală la capitolul idei de cadouri de evitat.

Dacă vrei să oferi cadou câteva produse pentru corp, alege-le pe cele care reprezintă pentru ei înșiși o plăcere și un moment de relaxare: creme de corp, măști de frumusețe sau chiar produse cosmetice. În acest fel, cei care le primesc își pot face timp să se relaxeze, și se vor gândi la tine cu recunoștință.

Parfum

Cu excepția cazului în care știi gusturile exacte ale celor care vor primi cadoul, este mai bine să eviți să oferi un parfum, deoarece, chiar dacă îl alegi cel mai scump, s-ar putea să nu-i placă, pentru că fiecare are parfumurile sale preferate și are și parfumuri pe care nu le poate suporta, deci de ce să riști?

Lumânări

Lumânările sunt, fără îndoială, frumoase, dar nu sunt neapărat cele mai speciale cadouri. Toată lumea face astfel de cadouri și majoritatea dintre noi avem acasă mai multe lumânări decât avem nevoie. De asemenea, este greu să găsești o aromă de lumânare pe care destinatarul să o aprecieze, deoarece mirosul este ceva personal. Dacă totuși vrei să faci cadou o lumânare, caută ceva într-un recipient drăguț care poate fi refolosit, astfel încât să rămână ceva din cadou și după ce arde lumânarea. 

Șorț de bucătărie

Nu puțini oameni poartă șorț de bucătărie atunci când gătesc, iar cei ce gătesc în mod regulat au deja unul. Dacă le place să gătească, cu siguranță au cumpărat mai multe șorțuri de-a lungul anilor, cu diverse mesaje sau imagini amuzante pe ele, care probabil zac prăfuite în cui, în debara. Dacă vrei să faci un cadou cu tematică de bucătărie, mai bine orientează-te către o colecție de sosuri sau condimente artizanale sau un card cadou la un magazin de ustensile de bucătărie. 

Dacă vrei să faci un cadou special unei persoane dragi, încearcă să eviți cadourile generice și lucrurile din care deja are prea multe. Poți găsi inspirație, de exemplu, într-un magazin de cadouri online. Un cadou personalizat, de exemplu, este un mod bun de a-i arăta destinatarului cât de special este.