Blog

Vrei să oferi cadouri originale? Scapă de aceste idei

Vrei să oferi cadouri originale? Scapă de aceste idei

Ideea de a face un cadou original, care să fie în același timp memorabil și să sară peste clișee, poate părea o misiune destul de dificilă, însă adevărul e că, dacă ai grijă să scapi de câteva idei nocive, șansele de a reuși să găsești cadouri originale cresc considerabil.

În cele ce urmează îți prezentăm, așadar, o scurtă listă cu idei pe care ar trebui să le tai de pe listă înainte să pleci în căutarea unui cadou original și memorabil.

  • „Îmi place mult acest cadou, deci sigur îi va plăcea și lui/ei”

Ce înseamnă asta, mai concret? Exemplu: ai găsit o bijuterie interesantă, cu un design rafinat, elegant, care îți place foarte mult și te gândești că va fi, cu siguranță, și pe placul acelei prietene a cărei zi de naștere se apropie cu pași repezi. Nimic mai neadevărat. De ce spunem asta? Pentru că, în cazul în care prietena ta este adepta unui stil vestimentar mai sporty, de exemplu, șansele să poarte bijuterii elegante în viața de zi cu zi scad considerabil. Nu de alta, dar vestimentația sporty nu e prea compatibilă cu bijuteriile rafinate, de gală. Prin urmare, cadoul tău va fi cel mai probabil pus la naftalină și uitat acolo.

La fel stau lucrurile și în cazul acelui set de pescuit pe care ai pus ochii într-un magazin și pe care intenționezi să i-l faci cadou unui prieten sau coleg de serviciu. E posibil ca ție să îți placă pescuitul, dar e la fel de posibil ca prietenul sau colegul tău de serviciu să nu aibă acest hobby.

Concluzia? Dacă vrei să alegi cadouri originale pentru oamenii dragi din viața ta, documentează-te temeinic înainte de a pleca la cumpărături: află ce hobby-uri au, ce le place, ce nu le place și, mai ales, cere ajutor atunci când nu ești sigur(ă) dacă un anumit obiect ar fi sau nu pe placul lui/ei.

  • „Nu am nevoie de ajutor, mă descurc singur(ă)”

Așa cum aminteam în paragraful precedent, o altă idee de care ar trebui să scapi este cea enunțată mai sus. Ideile de cadouri originale se nasc atunci când știi foarte bine ce îi place (și ce nu îi place) persoanei căreia urmează să îi faci un cadou. Dacă vorbim de prieteni apropiați, în acest caz te poți descurca singur(ă), însă în cazul unor persoane mai puțin apropiate este întotdeauna o idee bună să ceri și ajutorul apropiaților acestora.

De exemplu, dacă îți dorești un cadou original pentru un coleg de serviciu, ai putea să ceri sfatul altui coleg despre care știi că îl cunoaște de mult mai mult timp decât tine. La fel, dacă vrei să dăruiești un cadou original unei prietene, ai putea să îl întrebi pe iubitul ei (sau familia) dacă nu cumva știe ce anume și-ar putea dori.

  • „O să merg să caut ceva diseară, după serviciu”

Nu lăsa pe ultima sută de metri alegerea unui cadou. Iar dacă ești în căutare de idei de cadouri originale, ar trebui să ții cont de acest sfat cu atât mai mult. Stabilește planul de bătaie cu cel puțin câteva zile înainte: stabilește ce vrei să cumperi, ce site-uri au cadouri similare celui pe care îl cauți, ce magazine fizice plănuiești să vizitezi și, mai ales, ce vei face în cazul în care cadoul dorit nu e de găsit.

Atunci când vorbim de idei de cadouri originale, este întotdeauna o idee bună să plănuiești în avans totul și să nu lași căutarea propriu-zisă pe ultima sută de metri.

  • „Nu pot da greș cu un parfum/haine/flori etc.”

Ideile de cadouri originale sunt incompatibile cu drumurile deja bătătorite. Nu de alta, dar un parfum nu are cum să devină un cadou original, în afară de cazul în care îl personalizezi sau îl creezi special pentru persoana respectivă. Hainele sunt, la rândul lor, incompatibile cu nișa de cadouri originale. În plus, în cazul hainelor cresc și șansele de a da greș: dacă optezi pentru un astfel de cadou, va trebui să te asiguri că nimerești măsura corespunzătoare și culori/modele/texturi care ar putea fi pe placul persoanei respective.

De cealaltă parte, în cazul florilor lucrurile stau la fel: pentru ca ele să se transforme într-un cadou original ar trebui să știi care sunt florile preferate ale persoanei care urmează să le primească și să te asiguri că acestea sunt dăruite într-un mod inedit. Pentru a evita toate aceste variabile care te pot face să dai greș cu ușurință, cea mai bună idee ar fi să eviți cu totul aceste idei de cadouri. În plus, parfumurile, hainele sau florile sunt cadouri-clișeu, pe care toată lumea le-a primit cel puțin o dată în viață, prin urmare sunt rare cazurile în care ar putea surprinde cu adevărat.

În concluzie, dacă ești în căutare de idei de cadouri originale, asigură-te că ții seama măcar de o parte dintre lucrurile de mai sus. Iar dacă vrei să răsfoiești și câteva cadouri originale personalizate, aruncă un ochi în site și vezi dacă nu cumva printre ele se află și cel pe care îl cauți.

Descoperă și alte articole de blog

Vrei să oferi cadouri originale? Scapă de aceste idei
Vrei să oferi cadouri originale? Scapă de aceste idei

Ideea de a face un cadou original, care să fie în același timp memorabil și să sară peste clișee, poate părea o misiune destul de...

Citește mai mult
Idei de cadouri funny pentru adolescenți
Idei de cadouri funny pentru adolescenți

Din moment ce ești pe această pagină, cel mai probabil cauți cadouri pentru adolescenți. Dar nu orice cadouri, ci unele faine, funny și hipnotizante, care...

Citește mai mult