Barba - ghid de îngrijire și scurt istoric

Barba - ghid de îngrijire și scurt istoric

Unii bărbați o au, alții nu. Unii bărbați o îngrijesc, alții nu. Unii bărbații o admiră la alți bărbați, alții nu. Unele femei o găsesc atrăgătoare, altele nu. Barba este un aspect privit diferit de fiecare individ, dar ce știm despre acest subiect?

De când există atenția pentru barbă?

Cercetătorii motivează prezența bărbii în preistoric pe baza a 3 aspecte. În primul rând, se presupune că barba proteja faâa de frig. Apoi, se adaugă protecția împotriva altor elemente precum praf și razele soarelui. Nu în ultimul rând barba era element de intimidare. Cu cat era mai mare și mai deasă, cu atât mai alfa era masculul ce o purta.

    

Importanța bărbii de-a lungul timpului

Importanța bărbii a ajuns la nivelul în care Otto cel Mare se jura pe ea când venea vorba despre un subiect extrem de serios. În majoritatea culturilor, barba era atât de personală încât atingerea ei de către alt barbat putea însemna subiect de duel.

Statuturi sociale definite de barbă

In India, bărbile lungi și stufoase erau purtate de clasa celor înțelepți, dar și de cea a războnicilor.

În Egipt barba era caracteristică unei clase înstărite, iar cei mai bogați oameni și-o decolorau pentru a o putea împleti cu fire de aur. Grecii și Mesopotamienii acordau o atenție deosebită bărbii aplicând ceară, ulei sau balsam, iar cele mai importante clase aveau și cele mai frumoase și îngrijite podoabe faciale.

Vichingii, fiind navigatori, cuceritori și prăduitori, erau ușor de evitat și își impuneau respectul prin bărbi mari stufoase și împletite.

Pe de alta parte, clericii britanici ai evului mediu aveau un ten curat, iar într-o perioadă a politicilor de cuceriri violente, era o metodă foarte expresivă de a-și exprima convingerile total diferite.

    

Barba contemporană

În istoria recentă barba a fost un subiect de discuție atât pe tema clasificarii sociale, dar și a intăririi masculinității. Bineînțeles că înțelepții și învățații continuă să poarte barbă. Discuțiile legate de virilitate s-au concretizat prin diverse faze estetice, de la musață simplă sau răsucită, până la perciuni stufoși și barbă mare și deasă.

Astăzi, barba nu îi mai caracterizează doar pe tăietorii de lemne sau intelectuali, ci a revenit la modă în toate formele ei. În același timp s-a clădit și cultura îngrijirii ei, făcând-o astfel o pasiunie.

Putem spune că sezonul bărbilor a devenit singurul sezon din calendar după cum sugereaza și tricoul nostru “Beard Season”.

 

 

Articole populare

Tags

cadouri ieftine idei de cadouri tricouri cu mesaj tricouri personalizate tricouri amuzante tricouri ieftine cadouri originale cadouri deosebite tricouri tricouri cu mesaje idei de cadouri originale cadouri pentru iubit cadouri pentru iubita idei de cadouri pentru iubit idei de cadouri pentru iubita cadouri de calitate cum sa oferi cadouri originale cadouri haioase cadouri adolescenti cana personalizata cadouri funny Tricou adopt a dog Tricou friends like stars Tricou Dogs never lie Petsonality Tricou Dog Mom cadou original tricouri copii cana cu caricatura cani cu mesaje tricouri unicat set de pijamale tricouri pentru cupluri tricouri cadou tricouri cu mesaje de dragoste cadouri ziua indragostitilor cadouri valentine's day pijamale personalizate pijamale femei tricouri cu mesaje haioase tricouri romgleză pijama personalizata pijama imprimata hanorace cu mesaje hanorace barbati tricouri cu mesaj amuzant tricouri motivationale hanorace cadou hanorace personalizate tricou personalizat tricouri cu zodii tricouri romgleza Caricatura Personalizata tricou cadou sweatshirturi de cuplu bluza cu emoji sweatshirt cadouri craciun caciuli cu mesaj caciuli personalizate caciula de craciun Cana Personalizata cadou personalizat tricou cadou pentru el Cadou pentru iubit Idei de cadouri pentru barbati Cadouri pentru EL idei de cadouri pentru ea tricouri fete Cadou pentru iubita Cadou pentru ea cadouri personalizate cadouri de efect tricouri florale set tricouri burlacite tricouri de cuplu tricouri pret redus oferte tricouri black friday tricou la promotie Cadou Dragobete Cadou Valentine's Day cadou black friday tricouri frumoase tricouri burlacite Cadouri Ieftine Cadou Ieftin Ziua Femeii Rochie Flori Flori Imprimate Cadou Ziua Femeii Cadou Primavara Cadou 8 Martie Cadou 1 martie reduceri Ruvix haine copii

PREȚURI AVANTAJOASE

Tricouri de la 25 lei

GAMĂ VARIATĂ DE PRODUSE

Modele standard sau personalizate

LIVRARE RAPIDĂ

Oriunde în România

TRANSPORT GRATUIT

Pentru comenzile de peste 150 lei

CUMPĂRĂTURI ÎN SIGURANȚĂ

Comenzi securizate