Blog

Petrecerea burlacilor - cum să o faci să fie memorabilă și cum să organizezi cea mai interesantă petrecere a burlacilor?

Petrecerea burlacilor - cum să o faci să fie memorabilă și cum să organizezi cea mai interesantă petrecere a burlacilor?

Ți-ai întâlnit aleasa, o iubești din toată inima și îți dorești să îți petreci restul vieții alături de ea. Nimic nu mai contează, te pierzi în ochii ei și vezi în ea mama copiilor tăi, iubita ta, soția ta. Ai cerut-o de nevastă cu ochii în lacrimi (deși nimeni nu a văzut asta), iar atunci când ea a spus ”da”, totul a căpătat alt sens.  Așadar, pregătirile pentru cea mai mare zi din viața voastră au început, cumpărături, invitații, rezervări, toate acestea au fost bine stabilite și realizate într-o anumită ordine, mai ales că ziua nunții se apropie cu repeziciune. 

Însă, înainte de a fi soțul doamnei cu care ai ales să îți petreci viața, mai există ceva de bifat, în viața ta de burlac: petrecerea burlacilor.  

Înainte de a te căsători, este aproape obligatoriu să iei parte la petrecerea burlacilor, o seară plină de distracții, alături de cei mai buni prieteni ai tăi. Ultima seară în care, teoretic, poți face tot ce îți dorești, înainte de ziua cea mare, când vei deveni soțul cuiva.

Însă… cine se ocupă de organizarea petrecerii? Ce înseamnă petrecerea burlacilor? Cum se organizează petrecerea? Răspunsul la aceste întrebări, dar și la multe altele le vei găsi în materialul următor.

 

Cuprins:

 

  1. Petrecerea burlacilor - Ce înseamnă ea?
  2. Cum să organizezi petrecerea burlacilor? Idei pentru ea 
  3. Ce poți să faci pentru a organiza o petrecere a burlacilor de pomină
  4. Cine organizează petrecerea burlacilor? Ce trebuie să știi despre organizarea unei petreceri pe care o vei ține minte toată viața

 

1. Petrecerea burlacilor - Ce înseamnă ea?

 

Petrecerea burlacilor trebuie să fie, cu adevărat, de neuitat. Este ultima seară pe care viitorul mire o petrece ca burlac (deși nu mai este de ceva vreme, dar din momentul căsătoriei totul va deveni oficial), așadar petrecerea trebuie să fie una de pomină, pe care să o țină minte toată viața.

Pentru o noapte cu memorabilă, e nevoie de multă imaginație şi de prieteni adevăraţi, care să se ocupe de organizarea unui party de vis. 

Ce înseamnă, de fapt, petrecerea burlacilor? În sensul literal, scopul unei petreceri a burlacilor este de a sărbători nunta iminentă, iar prin acest party, mirele își ia rămas bun de la viața de bărbat necăsătorit. La această petrecere participă, în mod tradițional, doar bărbații.

De unde provine ideea de ”petrecere a burlacilor”?

Tradiția petrecerii burlacilor cinstita datează încă din vremea spartanilor, în secolul al V-lea. În timp, semnificația unei petreceri de burlac nu s-a schimbat prea mult. Însă, nu mai este o regulă strictă și să participe doar băieții, astfel că poți invita pe oricine crezi că și-ar dori mirele să aibă lângă el la o asemenea petrecere, însă ar trebui ținut cont de faptul ca persoanele să se afle și pe lista invitaților de la nuntă.

Sărbătorirea mirelui înainte de ziua cea mare este o tradiție populară și în alte părți ale lumii. De exemplu, în Marea Britanie, mulți viitori căsătoriți participă la o petrecere de burlaci chiar înainte de nuntă. Nu există diferențe notabile între o petrecere a burlacilor și o noapte de burlaci – ambele sunt evenimente înainte de nuntă organizate în onoarea viitorului mire și pot avea loc oriunde, de la un bar local până la o destinație din străinătate.

 

2. Cum să organizezi petrecerea burlacilor? Idei pentru aceasta

 

 

 

Dacă tu vei fi cel care se va ocupa de organizarea petrecerii burlacilor, nu îți fie teamă să apelezi prieteni sau la familie pentru ajutor. Deși se spune că planificarea petrecerii burlacilor este în mod tradițional responsabilitatea cavalerului de onoare, este perfect în regulă să rogi câțiva prieteni să te ajute, din dorința de a reuși să organizezi ceva frumos, de neuitat, de care viitorul mire să își amintească și peste ani. În plus, există o mulțime de sarcini pe care le poți delega, de la alegerea costumației pentru petrecere sau alegerea decorațiunilor pentru evenimentul respectiv.

Când organizezi petrecerea burlacilor?

Una dintre ”marile” probleme ale organizării unei petreceri uluitoare este sincronizarea. Când dai o petrecere a burlacilor? Cu cât timp înainte de nuntă ar trebui să fie petrecerea burlacilor? Acestea sunt două lucruri de luat în considerare cu mult timp înainte de nuntă. 

Chiar dacă în filme petrecerea este mereu cu o seară înaintea nunții, în viața reală lucrurile stau puțin diferit. Chiar crezi că seara de dinaintea nunții este momentul perfect pentru o petrecere a burlacilor? De cele mai multe ori, la aceste party-uri se consumă alcool, iar ultimul lucru de care are nevoie mirele în ziua cea mare este o mahmureală urâtă sau o senzație neplăcută de după o seară în care a petrecut. 

Așadar, ar trebui să programezi un astfel de eveniment cu aproximativ o lună înainte de nuntă, sau măcar cu o săptămână sau două, de preferat în weekend, pentru ca lumea invitată să poată veni, chiar dacă nu locuiește în același oraș.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont, este invitarea persoanelor la petrecere, care trebuie făcută cu ceva vreme înainte, tocmai pentru ca cei ocupați sau care locuiesc mai departe să își poată face ordine în agendă.

 

3. Ce poți să faci pentru a organiza o petrecere a burlacilor de pomină?

Cum să organizezi o petrecere a burlacilor de neuitat? Deși pare dificilă organizarea unui astfel de eveniment, cu puțină răbdare vei reuși să realizezi o surpriză extrem de plăcută. 

Atunci când te apuci de organizare, cel mai indicat este să pui totul pe hârtie (sau într-un document pe tabletă sau laptop) pentru a fi sigur că nu uiți nimic și nu omiți ceva, ceea ce nu este deloc în regulă. 

Așadar, începe cu invitații, lista acestora ar trebui să includă prietenii cei mai buni ai mirelui, dar și persoanele apropiate din familie. Nu ești sigur cum să inviți prietenii mirelui la petrecerea burlacilor? Când finalizezi lista de invitați, asigură-te că ai datele de contact ale tuturor, astfel încât să poți informa pe toată lumea despre petrecere, fără să te chinui prea mult.

 

 

Se oferă cadouri la o petrecere a burlacilor?

 

Cadourile pentru mire nu sunt o cerință la o petrecere a burlacilor, dar pot fi o idee foarte bună și pot reprezenta o surpriză plăcută. Ai putea să-i oferi mirelui  un tricou personalizat sau un hanorac personalizat sau, de ce nu, o șapcă ori o pernă personalizată sau orice altceva îți trece prin minte și consideri că i-ar plăcea să primească cu această ocazie. 

În timp ce cumpărarea unui cadou pentru viitorul mire nu se face în mod tradițional, în schimb micile daruri pentru invitații de la petrecerea burlacilor sunt un must have. Cea mai ușoară modalitate de a le alege micile cadouri care să le amintească celor care vor lua parte la petrecere este să ții cont de locația unde se va desfășura evenimentul și să încerci să le elegi în funcție de aceasta. Mai mult decât atât, poți apela la produse personalizate și ai rezolvat această problemă rapid și fără bătăi de cap. 

 

4. Cine organizează petrecerea burlacilor? Ce trebuie să știi despre organizarea unei petreceri pe care o vei ține minte toată viața?

 

Indiferent de felul în care vei organiza o petrecere a burlacilor (în mod tradițional sau așa cum îți dorești), este nevoie să ții cont de câteva lucruri importante, pentru ca totul să fie perfect, iar petrecerea de vis.Nu uita că cea mai importantă persoană de la acest party este viitorul mire, așadar ar trebui să te consulți cu el înainte de a lua orice decizie majoră. 

 

Iată un mini ghid de organizare a unei petreceri a burlacilor 

 

  • În primul rând, atunci când ai de organizat o asemenea petrecere pentru prietenul tău sau o ruda de-ale tale, trebuie să vorbești cu ”personajul principal” mai întâi.  Vorbește despre petrecere, despre cum și-ar dori să fie, fă-l să îți spună detaliile de bază (locația și tipul de activități). Astfel, îți va fi mult mai ușor să planifici o petrecere de care se va bucura cu adevărat, dacă îi ceri părerea despre ideile tale de petrecere a burlacilor. Ba chiar, unora le place să se implice mai mult în planificarea petrecerii. Tot cu viitorul mire trebuie să discuți lista de invitați pentru a nu omite pe nimeni dintre cei pe care el și i-ar dori la petrecere.

 

  • Pasul doi: Fă un grup chat 

După ce ai stabilit amănuntele petrecerii și lista invitaților cu mirele, fă un grup chat în care să incluzi invitații la petrecere. Este important să faci acest lucru din timp, pentru a înțelege cât de departe sunt dispuși să călătorească oamenii (în cazul în care mirele își dorește o petrecere într-o locației exclusivistă) și care ar fi bugetul adecvat. Deoarece oaspeții își acoperă de obicei propriile costuri pentru petrecerea burlacilor, trebuie să ții cont de bugetul fiecăruia înainte de a decide dacă organizezi o petrecere în cealaltă parte a lumii. Așadar, un chat este perfect pentru a vorbi cu toată lumea, într-un singur loc.

 

  • Pasul trei: Stabilirea oreri și a locației

Și despre aceste lucruri trebuie să vorbești mai înbtîi cu mirele, apoi poți scrie pe grupul deja creat mai multe variate pentru ca oamenii să poată veni. Însă, atunci când vine vorba de selectarea unei date, este posibil să nu fie posibil să mulțumești pe toată lumea. Dar, este important ca data aleasă să fie în regulă pentru mire și pentru cei mai buni prieteni ai săi, iar dacă data aleasă se va potrivi cu agenda tuturor, atunci te-ai descurcat perfect. 

 

  • Pasul patru: Cazarea

Există un motiv pentru care realizarea unui chat grup este numărul doi pe lista de priorități. Ia legătura cu grupul pentru a afla dacă pot participa la petrecere înainte de a rezerva cazarea. În acest fel, vei reuşi să rezervi locația potrivită pentru numărul de persoane care vor fi prezente la petrecere. 

 

  • Pasul cinci: planifică itinerarul

Dacă ai reușit să stabilești o dată și o locație, atunci este pe drumul cel bun. Însă, până la petrecerea perfectă mai ai ceva de muncă. Așadar, odată ce locația și data au fost stabilite ai ajuns la următorul ”obstacol”: ce faci la o petrecere a burlacilor? Este extrem de important să te ocupi și de această parte, pentru că acest tip de petrecere nu este una banală, ci una de care viitorul mire ar trebui să își amintească și peste ani. Astfel, poți începe cu o listă cu activitățile preferate de către mire: cină și băuturi, o zi la piscină, o seară în club, etc. Alte activități pe care le poți adăuga în programul petrecerii burlacilor pot include mersul într-un cazinou, participarea un concert sau la un spectacol de comedie, plimbarea cu o limuzină, mersul la un meci de fotbal, etc. 

 

  • Pasul șase: finalizează lista de invitați 

Dacă ai pus la punct toate detaliile, este momentul să finalizezi lista de invitați. Acum este momentul să trimiți o invitație oficială tuturor celor de pe lista de invitați. Poți alege invitații clasice, de hârtie sau să trimiți invitații digitale. Nu este necesar să te chinui prea mult cu alegerea unei invitații anume pentru petrecerea burlacilor, cel mai simplu mod de a invita pe cineva este printr-un e-mail sau un mesaj text. Acum nu îți mai rămâne decât să aștepți confirmările și petrecerea poate începe!

 

Dacă ai reușit să organizezi o asemenea petrecere, atunci este momentul să te relaxezi și să te bucuri și tu de party-ul superb pe care ai reușit să îl realizezi. Distracție plăcută! 

 

Sursa foto: Pexels.com

Descoperă și alte articole de blog

Cadou pentru cel mai bun prieten: află care sunt secretele care stau în spatele unei alegeri potrivite care să-l surprindă
Cadou pentru cel mai bun prieten: află care sunt secretele...

Prieteniile adevărate sunt niște conexiuni esențiale pentru sănătatea emoțională și mentală a fiecărei persoane, deoarece prietenii sunt un adevărat sprijin emoțional, un mod de a...

Citește mai mult
Cadouri pentru colegii de muncă – arată-ți aprecierea prin cadouri personalizate sau amuzante
Cadouri pentru colegii de muncă – arată-ți aprecierea prin cadouri...

Găsirea cadoului perfect poate să fie o adevărată provocare, mai ales atunci când vorbim despre cadourile pentru colegii de muncă. Considerentele pe care trebuie să...

Citește mai mult
Cadouri pentru cea mai bună prietenă – dovedește-i cât de bine o cunoști și cât de mult ții la ea!
Cadouri pentru cea mai bună prietenă – dovedește-i cât de...

Relația cu prietena cea mai bună este, mai mult ca sigur, una deosebită, care s-a construit în timp, pe bază de apreciere, respect, încredere, valori...

Citește mai mult